Bizony vannak időszakok a fogyókúra ideje alatt, amikor a lelkesedés és a kitartás alább hagy. De ne aggódjunk ezekre az időszakokra remek tanácsokat hoztam, amelyek segítenek túl lendülni a nehéz időszakon. 

 

Tudatosan válogassuk meg az ételeinket
Együnk több gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut. 

 

Fogyasszuk lassan az ételeinket
Ahhoz, hogy a gyomortól az agyig eljusson a jóllakottság érzése 20 percre van szüksége a szervezetnek. A falatok között néha tegyük le az evőeszközt, kicsiket harapjunk és rágjuk jól meg az ételt mielőtt másodszor is tele szednénk a tányérunkat.

 

Új nap, új étel
Az egyhangú ételek elveszik a kedvünket a fogyókúrától, ezért dobjuk fel étrendünket mindennap változatos, egészséges élelmiszerekkel.

 

 
Fogyasszunk sok vizet
A víz nem csak átmos és salaktalanít, hanem segíti a fogyást és sűrű kortyolgatásával megelőzhető a nassolás.

 

Ne éhezzünk
Túl kevés kalória fogyasztása esetén a test éhező üzemmódba kapcsol, több zsírt próbál elraktározni és az izmokat is elégeti.

 

Ne csak akkor együnk, amikor éhesek vagyunk
Ha keveset eszünk, de sokszor, akkor nem éhezünk meg. A vércukorszintünk stabil marad és a testünk egyenletesebben égeti a kalóriát.

 

Ne igyunk alkoholt
Az alkoholnak viszonylag nagy a kalória tartalma és lassítja a zsírégetést. A vörösbor kismértékben gyógyhatású, nagymértékben káros.

 

 

Fontos!

Ne legyen bűntudatunk, ha egy-egy alkalommal többet eszünk. A méregtelenítés és a mozgás nagy segítséget nyújthat ilyen esetekben is.

Ha a fent leírtakat figyelembe vesszük és sütünk, főzünk, étkezünk, méregtelenítünk testszépítő módon, biztos, hogy sikert fogunk elérni. De ha mellé még heti 2-3 alkalommal tornázzunk is, akkor nagyon sokat tettünk Önmagunkért!

Sok sikert kívánok mindenkinek!