A tavasz hírnökeként az első friss zöldségek között üdvözölhetjük a hónapos retket. Kiváló méregtelenítő hatású, jót tesz a gyomornak, javítja az emésztést, antibakteriális hatású. Fogyókúrázóknak is javasolják. Szendvicsen és salátában is nagyon ízletes. C- és B-vitaminban gazdag. A máj védelme érdekében étkezés előtt érdemes egy evőkanálnyi friss reteklevet inni.

 

 

 

 

Az újhagyma serkenti az emésztést, erősíti a bélflórát, jó hatású a vércukor szintre. Léguti megbetegedések ellen is javasolják. C-, B-, és E-vitaminban is gazdag. Jó tudni, hogy vas, jód, szelén, kálium és kalcium, cink tartalma miatt is érdemes fogyasztani. Salátákban kifejezetten finom, mert nem annyira intenzíven erős.

 

 

 

 

A fejes saláta A-vitamin tartalma miatt revitalizáló hatású. A benne található kálium a sejtek oxigén ellátását javítja. Méregtelenít. A rendszeres saláta fogyasztás táplálja a hajgyökereket. A salátából készített főzet vizelethajtó és nyugtató hatású. Vastartalma elengedhetetlen a szervezet számára. A benne található K-vitamin kifejezetten előnyös a várandós kismamáknak. Nagy mértékben hozzájárul a szervezet lugosításához.

 

 

 

 

www.nemesokogazdasag.hu

 

 

Nemes Gábor

biogazda

+36 70/701-7447