Sokan, főleg az ifjabb korosztályban trendi sajnos még ma is a ragozás.

A szülök azon rágódnak, bár rágódnának, hogyan is térítsék le gyermekeiket a ragozásról, erről a buta trendről. Sajnos „gyártja” a jövő gyomor- és bélproblémával küzdő embereit.
 

 

Mit is okozhat a rágózás?

Vannak persze pozitív hatásai is, mint az édes íze, ami természetellenes. A száj, illetve a fogak tisztítása és elfogadható lehelet. Ami szintén önbecsapás, az éhségérzetet elnyomása, amely szintén természetellenes. A trend követése, ami önbecsülés hiányhoz vezethet, mert megfelelési kényszerből alakulhat ki. Elég is ennyi pozitív hatás, aminek rögtön párja is van!

 

Nézzük csak milyen élettani hatásai vannak, amelyek akarva, akaratlanul is gyártja a jövő betegséggel küzdőit, szolgálva ezzel a betegségügyet.

 

A pavlovi reflexet, talán még nem felejtettük el. Rágsz, beindul a gyomorsav termelése, a máj, a hasnyálmirigy elindítja az enzimeket, hiszen megkapták az információt, hogy dolguk lesz.

 

Mi történik?

Nem lesz munka, hiszen nem eszik a rágót, csak rágódik!

 

Mi lesz az elindult gyomorsavval és az enzimekkel?

Gyakori becsapásuk után neki eshetnek a gyomor nyálkahártyájának, és akár ki is kezdhetik az egészséget, azzal megteremtik az esélyt a sokféle problémához pl. gyomorsav túltengés, emésztési rendellenességek, bélnyálkahártya gyulladás, hasmenés vagy székrekedés, kialakulhatnak a gomba és baktérium telepek, amelyek a jól ismert polipok a bélben, felszívódási zavarból elindulhat a vitamin és az ásványi anyaghiány.
 

 

Elég ennyi?
Nem ijesztegetésnek szántam a leírtakat, hanem a korrekt információátadásnak.

Nem érdekem szolgálni sem a gyógyszeripart, sem a betegségügyet. Az egészséget, a józan gondolkodást és a megelőzést szolgálom. Mint a környezet- és egészségtudatos háztartásvezetés nagykövete a szűkebb közönségünkben, a tudatos nők és emberek csapatában.

Rágódunk ezen együtt?
Ne rágódjunk, tegyünk, hogy ne rágózzunk és ne rágózzon az ifjúság!

A száj PH értekének a visszaállításához használható és használni is kellen az egész komplett szájápoló családot, a Glistert. De legalább a Glister szájsprayt, ami már 60 éve az emberek segítségére van.
 

 

Szigeti Erzsébet
életvezetési tréner
lektorálta Párom,

Benkő Péter
36 70 363 8094
ertederted1@gmail.com