Hozzávalók

  • 2 evőkanál vaj
  • babérlevél ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 500 ml tej
  • 500 gr brokkoli
  • 1 kg karfiol
  • 3 marék, kockára vágott kenyér
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • 1 marék szeletelt mandula
  • 70 gr cheddar sajt

 

 

Elkészítés
A vajat tegyük a forró serpenyőbe, adjuk hozzá a babérlevelet és az apróra vágott fokhagymát, valamint a lisztet. Keverjük össze és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Majd a megmosott és megtisztított brokkolit adjuk a mártáshoz, keverjük össze és lefedve pároljuk 20 percig. Utána tegyük a turmixgépbe és turmixoljuk simára. Egy serpenyőbe tegyük bele a karfiolt és öntsük rá a brokkolis mártást és szórjuk meg a sajttal.

A kenyeret tegyük a turmixgépbe az olívaolajjal, a kakukkfűvel és a mandula szeletekkel együtt, majd turmixoljuk össze. Ezt öntsük rá a serpenyőben lévő brokkoli mártásos karfiol tetejére és oszlassuk el egyenletesen.

180 fokos előmelegített serpenyőben süssük aranybarnára.