A Császárvárosban már Sissi is boldogan vásárolt. Azóta még hosszabb bevásárló utcák és divatos bevásárlóközpontok kínálják az udvari életérzést.

 

Sissi annak idején a Kohlmarktra kocsizott ki, hogy régiségüzletekben keresgéljen. Mai örökösei az Arany U másik két utcájában a Grabenen és a Kärntner Strassén is nézelődhetnek Armaninál, Chanelnél, Valentinonál vagy Hermesnél. Az udvari ékszerészetek helyén ma Cartierhoz, Chopardhoz vagy a Habsburgok korábbi szállítójához, Tiffanyhoz lehet betérni, a tradicionális bécsi ékszerészeket pedig Haban-Bucherer és Schullin képviseli. Aki antikvitásokat keresne, annak az Arany U keresztutcáit érdemes végiglátogatnia, ahol régiségek, órák és bútorok sorakoznak az apró boltok mélyén.

 

 

 

 

 

 
A közeli Ringstrassen Galerien a világmárkák lelőhelye. Építészetileg is érdekes, mivel a Kärntner Ring patinás épületeiben található, fedett átjárók, üveghidak és udvarok összekötésével.

 

Továbbsétálva az ember a város leghosszabb bevásárlóutcájára, a Mariahilfer Strasséra jut, ahol fast fashion boltok (Mago, Zara, Orsay, H&M, Zero, stb.), különleges bőrök és lakberendezési üzletek csábítanak. Az árak körülbelül megegyeznek az itthoniakkal, sőt néha még olcsóbbak is, és a kínálat biztosan nagyobb. Megfizethető vásárlást kínál még a harmadik kerületben található Landstrasser Hauptstrasse és a kicsit távolabb eső, tízedik kerületi Favoriten Strasse is, bár ezekhez általában már autóba kell ülni.

 

Mariahilf mellett található azonban Neubau, ahol az iparművész boltokban már befutott és kezdő tervezők egyedi darabjait vásárolhatjuk meg. A Neubaugasse, Kirchengasse, Lindengasse butikjai különleges ruhákat, ékszereket és lábbeliket kínálnak.
 

 

 

 

 

Spittelberg szintén détatávolságon belül fekszik, itt apró zöldségesek és kézművesek kínálják portékáikat a Naschmarkton, amely Európa legnagyobb és legszínesebb piaca. Reggel hattól este hatig vásárolhatunk a környékbeli és az egzotikus ízekből, szombaton azonban kizálóag az őstermelőké és a régiségárusoké az utca. Ilyenkor érdemes felkeresni a Kettenbrückengasse nagy bolhapiacát is.

 

Bécsben a ruhák, ékszerek, cipők és régiségek vetésfogójához a kávé és sütemény is hozzátartozik. Városszerte várnak a boltok, kávézók Mozartkugellel és Sacher tortával, az olcsóbb, de finom változat a Café Aida, a drága és eredeti pedig Sacher cukrászdája. A különlegességre vágyók pedig a hatodik kerületben Michael Diewald virágos csokoládéjából vásárolhatnak vagy a kilencedikben a Xocolat Manufacteurnél saját csokoládét készíthetnek. 

 

 

Írta: Jancsó Orsolya