Ha egy őszi, bekuckózós napon valami sós rágcsálni valóra vágy, akkor készítsd el Jamie Oliver remek sajtos pufi receptjét!

Hozzávalók

5a g parmezán sajt

100 g Cheddar sajt

50 g vaj

100 g liszt

50 g búzadara

3 db tojás

250 ml hideg víz

Elkészítés

A sajtokat reszeljük le. Tegyük a vajat serpenyőbe a vízzel együtt. Ha már a keverék forr és elolvadt a vaj, adjuk hozzá a lisztet és a búzadarát, majd sózzuk ízlés szerint. Dolgozzuk össze gyorsan fakanállal. Akkor jó, ha sima és csomómentes a massza, valamint elválik a serpenyő falától. Vegyük le tűzről és verjük fel robotgép segítségével 30 másodpercig, utána egyesével keverjük bele a tojásokat és a reszelt sajtot. Fedjük le és pihentessük hűtőbe 2 órán keresztül.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Nedves kézzel osszuk el 24 részre a tésztát. Formáljuk golyókat a tésztából. Tegyük a golyókat a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőbe, lefedve.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, süssük aranybarnára a golyókat.

Jó étvágyat!

Kép és recept forrás: jamieoliver.com