Mely Jamie Oliver szerint „fantasztikusan passzol a forró, főtt sonkához egy kis angol mustárral”.

Ezért érdemes elkészíteni a Húsvéti menü kiegészítőjeként!

6 személyre

35o g éjszakára beáztatott sárgaborsó

1 kicsi hámozott krumpli

1 kis fej vöröshagyma vagy sonkahagyma

1 gerezd fokhagyma

1 csokor zöldfűszer (rozmaring, zsálya, kakukkfű, babér)

2 szegfűszeg

3o g vaj

só, frissen őrölt fekete bors

sargaborso-pure

 Elkészítés

Öblítsd le a beáztatott borsót, add hozzá a krumplit, hagymát, fokhagymát, füveket, szegfűszeget és eressz rá hideg vizet. Forrald fel, fedd le és lassú tűzön gyöngyöztesd nagyjából másfél órán át, vagy amíg meg nem puhul. Utána szűrd le, selejtezd ki belőle a zöldfűszereket meg a szegfűszeget, keverj hozzá vajat, sót, borsot és dolgozd össze jó simára. Forrón tálald!