Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 db zeller
  • 1 evőkanál olilvaolaj
  • 1 db paradicsom, leturmixolva
  • 5 dkg csírázott-szárított hajdina, megőrölve
  • 5 dkg sárga lenmag, megőrölve
  • 2 kávéskanál só

 

Elkészítés
A zöldségeket aprítógépi segítségével morzsásra aprítjuk. Keverjük hozzá az őrölt magokat, a leturmixolt paradicsomot és a sót, majd tegyük az aszalógépbe. Az aszalógépet az első órában állítsuk 60 fokra, utána 40-45 fokra vegyük vissza a hőmérsékletét. 4-5 óra után már a teteje száraz, és fordítsuk meg. Színben és ízben is a sárgarépa fog dominálni.

 

Lénárt Gitta
www.lenartgitta.hu