A Seniorplus Expo a korosztály egyetlen és legfontosabb országos rendezvénye

Mottó:
„Ne félj az öregedéstől!
A fejlődés végtelen!”
Müller Péter

A régi kedvencekkel és több új sztárfellépővel is találkozhatnak az idén a SeniorPlus Expo látogatói a megszokott helyszínen, a budapesti BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvényközpontban 2019. december 6–7-én. Gazdag programok, több mint száz kiállító, termelői piac, termékújdonságok, üdülési ajánlatok, nonstop árubemutatók és vidám műsorok garantálják, hogy a kétnapos expo az unokáktól a nagyszülőkig minden korosztály számára jó szórakozást és kikapcsolódást kínál.

– Az idén arra törekedtünk, hogy hasznos és a kellemes időtöltést összekössük és egy kicsit fiatalítsuk az immár 11. SeniorPlus Expót. Ennek megfelelően új színekkel gazdagítva állítottuk össze az idei programot – tudtuk meg Horváth Krisztina ügyvezető igazgatótól, aki az egyik alapítója és több mint egy évtizede szervezője, háziasszonya a seniorok legnagyobb hazai találkozójának.

seniorexpo2

Mint elmondta, nagy lendületet adott a szervezésnek, hogy Országos Rendőr-Főkapitányság főtámogatóként a SeniorPlus Expo mellé állt. Az ORFK keretein belül működő Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) sokrétű tevékenységének alapvető célja a prevenció. A több évtizede folytatott kommunikáció és a rendszeres, országos balesetmegelőzési akciók nagymértékben hozzájárulnak a közlekedési balesetek csökkenéséhez, a tudatosabb, óvatosabb közlekedés elterjedéséhez. Az idős korosztály mind gyalogosként, mind a közlekedési eszközök használójaként, vezetőjeként kiemelten veszélyeztetett körbe tartozik. A Seniorplus Expo az egyik leghatékonyabb fóruma a felvilágosító munkának, hiszen itt az információk közvetlenül jutnak el a megcélzott közönséghez. Az egykor Nyugdíjas Expo néven elindított rendezvényre az idén – az eddigiek alapján – tíz-tizenöt ezer látogató várható.

kamion2

– A névváltoztatást éppen az indokolta, hogy a kiállítás évről évre népszerűbb lett és egyre fiatalodott, az utóbbi időben azt tapasztaltuk, hogy már az 50-es korosztályból is sokan és szívesen látogatják – hangsúlyozta Horváth Krisztina. – A Seniorplus Expo ma már egyre inkább az időskori életminőség kiállítása. Igazodva az 50–60 éves és a plusz korosztály „fiatalos” életmódjához, aktivitásához, az idén is számos újdonsággal szolgálunk – emelte ki. Nagy hangsúlyt kapnak az aktív életet, a mozgást, az egészség megőrzését, a megelőzést, valamint az időskorról való öngondoskodás lehetőségeit előtérbe helyező ajánlatok. Ezek utóbbiak ma már korhatár nélkül mindenki számára fontosak. Magyarországon jelenleg a lakosság több mint egyharmada az 50 év feletti korosztályhoz tartozik. Tudatosítani szeretnénk, hogy már aktív dolgozóként komolyan kell venni az öngondoskodást, a felkészülést a nyugdíjas évekre.

A kiállítók ennek megfelelően állítják össze kínálatukat, nagyon sok belföldi és külföldi utazási ajánlat, kirándulás és szórakoztatóprogram közül lehet választani. Idén is kiemelt cél az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, vendégváró helyek bemutatása. Lesz karácsonyi vásár és újdonságként termelői piac, ahol az ország különböző részeiről érkező termelők kínálják kézműves termékeiket. Megjelennek a korszerű táplálkozást, az egészséges életmódot szolgáló termékek, a gasztronómia újdonságai, a mozgást, az aktív életet segítő eszközök és módszerek is. Jelen lesznek a természetes és alternatív gyógymódok legnevesebb képviselői, termékekkel és tanácsadással szolgálnak a betegségek megelőzésére. Az expo hagyományos szolgáltatása a szűrőkamion, amely ezúttal is a helyszínen várja az ingyenes állapotfelmérésre jelentkezőket. Hagyományosan az expóra időzítve jelenik meg december 6-án a Seniorplus Évkönyv 2020, amely a korosztály mindentudó kézikönyve, rovatai átfogják az aktív időskori lét minden területét a gasztronómiától az életmódon át a testi-lelki egészségig, a kultúrától a tudományig.

seniorexpo3

A Seniorplus Expo tartalmas hétvégi programként is jó választás, kikapcsolódást kínál az egész családnak, a nagyszülőknek, a szülőknek és az unokáknak is. A rendezvény mindkét napján sokszínű és igényes szórakoztatóműsor várja a budapesti és a vidéki látogatókat. A program hagyományos színfoltját jelentik a nyugdíjasklubok, -egyesületek amatőr művészegyütteseinek néptánc- és egyéb bemutatói. A nonstop műsorfolyamot az idén is, mint eddig minden alkalommal, sajátos humorával fűszerezve Beleznay Endre előadóművész vezeti. Nyári Károly az idén is fellép két lányával, Alizzal és Edittel, ezúttal pénteken és szombaton is szórakoztatják a közönséget. Soltész Rezső ugyancsak visszatérő sztárvendége az expónak, akárcsak a Budapesti Operettszínház művészei, akik szintén a közönség kedvencei közé tartoznak. A fiatalítás jegyében érkezik Gájer Bálint, a The Voice című tehetségkutató műsor ezüstérmese, „a swing hercege”, aki vérpezsdítő zenéjével várhatóan mindenkit táncra perdít.

Az idén is megéri ellátogatni a Seniorplus Expóra, a kiállítók számos akcióval várják az érdeklődőket.

Időpont: 2019. december 6–7.
Nyitva tartás: 9–17 óráig.
Helyszín: Budapest, BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvényközpont.