Az egyik neves pesti pláza postájára tartok. A parkolóház bejárata felé veszem az irányt, békésen közeledek a jegykiadó oszlophoz, amikor egy rózsaszínű kicsi-kocsi vág be elém. Dübörög a mélynyomó láda a csomagtartóban, a kalaptartón plüsskacsa mosolyog, mellette SEXY-001 feliratú rendszámtálba matrica.
A kárpitozás a fényezéssel megegyező árnyalatú, a kormányt vastag műszőrme borítja, magával ragadó!

 

Hanyag csuklómozdulat a letekert ablakból – a köszönöm jele – az ujjon megcsillan a finom ékszer, a fülön a másik kezében pink színű mobiltelefon, miközben a műszerfalamon landol…., füstölve csikorog a gumi. MEGÚSZTUK! SEXY-nek sikerült a jegykiadó automatától jó egy méternyire megállnia. Mobil továbbra is a fülön. Közben szempilla ellenőrzés a visszapillantó tükörben, lázas kutatás a táskában. Na, talán most, végre mehetünk – gondolom naivan.

 

A kéz kinyúl az ablakon, de nem éri el a gombokat. Tanácstalanság, a kezdeti magabiztosság sehol. A kiszállás bonyolult művelete következik. Kinyílik az ajtó, de jaj, a fényezés bánja. Az aszfalton koppan a tűsarok, SEXY kilibben a kocsiból, a hosszú műkörmök megérintik a piros gombot, de semmi! Erőteljes rúgás a cipellővel a gépbe, ami nincs mese, jegyet kell, hogy adjon. MEGKAPTA!

 

SEXY feltűnően körbenéz, szemtanúk, csodálók, fürkésző tekintetek után kutatva, de csak meggyötört arcomat látja, amelyen csodálatnak nyoma sincs. Az ismerős hanyag kézmozdulat jelzi: BOCSIKA! Megbocsátok, talán elindulunk. Végre visszaül, motort indít, sorompó fent, lámpa zöld. De még nem, kutatás a táskában, újabb bejövő hívás.

 

Közben motor lefulladása, újraindítás, motor beindul, ám a sorompó lassan leereszkedik.

 

Kiszállás, tűsarok, SEGÉLYKÉRŐ- gomb megnyomása a karmocskákkal, a probléma ecsetelése a vonal végén lévő biztonsági embernek.

 

A segítség egy overálos fiatalember személyében érkezik, aki hosszasan méregeti, gusztálja a kicsi-kocsit és tartalmát. Míg ők diskurálnak, előttem lepereg életem filmje, már-már látom az éles fehér fényt az alagút végén, és elkeseredetten temetem arcomat a kezeimbe.

 

Az overálos ember kopogtatására eszmélek, aki keze körkörös mozgatásával jelzi, szabad az út, mehetek! Gond nélkül átjutok a sorompón, és parkolóhelyet is találok, a jeggyel a kezemben.

 

Miután végeztem a postán, visszafelé jövet egy butikban megpillantottam SEXY-t, aki mit sem törődve a külvilág gondjaival, a földbolygó testét agyontaposó siető milliókkal, jobb kezében mobilját fülére szorítva hangosan nevetgélve válogat egy elegáns üzlet kínálatából.

 

Lányomnak tett ígéretemet a műkörmökre vonatkozóan – hogy esetleg nyáron – visszavonom.

 

 

Mr. X.