Különleges asszonyok különleges gyémánt ékszerei, a mai napig lázba hozzák az embereket.

 

Az egyik ilyen híresség Sissi királyné, aki igazán rendkívüli ékszert terveztetett. Gyönyörű hajzuhatagát csillagok ékesítették, amelyet több képen is megörökítettek. Annyira jól sikerült ékszerről volt szó, hogy másolatát a mai napig meg lehet vásárolni.

 

Az ékszerkészítés rendkívüli érzéket és precizitást igényel. Nagy szakmai tudás mellett, a tehetség, a kreativitás és a fantázia is szerepet játszik.

 

Sissi gyémánt csillagai egy különleges tehetségű ékszerkészítő mester alkotása. Ma már dinasztiáról beszélhetünk, hiszen az ékszerkészítés mesterségét tovább vitték az utódok.

 

A Köchert ékszerészcsalád története úgy kezdődött, hogy a most élő három Köchert testvér őse, aki nagyon értett a gyémántokhoz, beleszeretett egy profi francia aranyműves lányába.

 

A francia stílus tette őket népszerűvé, és később ők tartották karban a Habsburg nők ékszereit, majd Ferenc József személyi ékszerészei lettek.

 

 

 

 

 

 

Náluk készültek Sissi híres gyémánt csillagai, miután a királyné egy Varázsfuvola-előadás alatt beleszeretett az Éjkirálynő ruháján pompázó csillagokba. A róla készült egyik legismertebb festményen is ezeket viseli a hajában. A műhelyben tíz évvel ezelőtt újra elkezdték gyártani a Sissi-csillagokat, de rettentően drágák, mivel igazi gyémántok vannak bennük. Egyébként a legnagyobb megrendelőik a második világháború előtt azok az előkelő hölgyek voltak, akik a bálokra készíttettek maguknak diadémokat és nyakláncokat.

 

Az ékszereket még mindig a családtagok tervezik a hagyományoknak megfelelően, de néha fiatal tervezőket is felkérnek. Náluk tartja a tulajdonosa azt a brossot is, ami Sissié volt, majd a királyné rokonaival Magyarországra került, de végül eladta a család, hogy abból fizessék a lányuk esküvőjét.

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőség:

 

Marczi Erika

 

Minőségi ékszerek szakértője

 

36/30 2807475

 

e-mail: emarczi@hu.inter.net