Hozzávalók

  • 3 kg burgonya
  • 16 db sárgarépa
  • 12 db paszternák
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 gr friss rozmaring
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só és feketebors ízlés szerint

 

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Hámozzuk meg a burgonyát, a sárgarépát, a paszternákot, és a fokhagymát. Alaposan mossuk meg a zöldségeket és vágjuk félbe őket. Tegyük forrásban lévő, sós vízbe a feldarabolt zöldségeket és 8 percig főzzük. Szedjük ki a zöldségeket a forró vízből és csepegtessük le, majd tegyük egy tepsibe őket. Locsoljuk meg az olívaolajjal és ízesítsük a rozmaringgal, sóval, feketeborssal és a fokhagymával. Tegyük be a sütőbe és süssük 40 percig.

 

Tálaljuk köretként sültek mellé vagy pedig önmagában.