Próbálj beszerezni 6 egyforma nagyságú, közepes vagy nagy fej lilahagymát.

Hántsd le róluk az első réteg héjat. Fogj egy kést és vágd a gyökér felöli végeket laposra, hogy stabilan üljenek, majd fölülről ejts rajtuk 2 metszést kereszt alakban, de csak fele mélységig (ne vágd át teljesen a hagymát, mert akkor négyfelé esik). Tömködj apróra vágott vagy mozsárban megtört friss kakukkfüvet a résekbe egy nagy csipetnyi sót (fontos, hogy a sóval telibe találd a járatokat) meg egy kis diónyi vaj kíséretében.

lilahagyma-1

Cserépedényben, vékony réteg tengeri són szeretem megsütni a hagymáimat. Máskor a sült csirke, sült kacsa, sült bárány mellé rakom őket, amikkel vidáman megférnek egy tepsiben.

Sütőben 200 Celsius fokon, 30-35 percig szoktam sütni.

A hagyma remekül illik a pecsenyékhez, olyan finom édes!