Hozzávalók:
- 6 db érett paradicsom
- 1 fej hagyma
- 15 gr kakukkfű
- 1,2 liter zöldség alaplé
- 1 fej fokhagyma
- 1 db édeskömény
- 2 evőkanál sózott vaj
- 450 gr rizottó rizs
- 150 ml száraz fehér bor
- 80 gr parmezán sajt
- olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A paradicsomból távolítsuk el a magokat és tegyük egy sütőedénybe a meghámozott és felszeletelt fokhagymával, majd szórjuk meg a kakukkfűvel. Locsoljuk meg az olívaolajjal és sózzuk ízlés szerint. Süssük 1 órán keresztül.
Hámozzuk meg az édesköményt és a hagymát, szeleteljük fel, majd egy magas oldalú serpenyőben, olívaolajon és 1 kanál vajon pároljuk 10 percig. Keverjük bele a rizst, pároljuk tovább 2 percig. Öntsük bele a fehérbort és keverjük addig, míg felszívódik. Apránként, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zöldség alaplevet és főzzük meg a rizst. Miután megfőtt a rizs, adjuk hozzá a maradék sózott vajat és a parmezánt. Keverjük össze és hagyjuk állni, lefedve 2 percig.
Tálaláskor a tányér közepére tegyük a sült paradicsomot, majd locsoljuk meg egy picit a sült paradicsom levével.
/image/catalog/blog/2019/11/sultparadicsomos-rizotto-1.jpg
Szólj hozzá