Jamie Oliver most hagyott minket cserben, a sütőtök szezon legfinomabb pite receptjével rukkolt elő!

Próbáld ki Te is!

Hozzávalók

500 g kész vajastészta

1 db nagyobb tök, negyedelve

¼ teáskanál őrölt szerecsendió

¼ teáskanál őrölt gyömbér

¼ teáskanál őrölt fahéj

4 evőkanál juharszirup

6 evőkanál porcukor

3 db tojás

200 ml tejszín

sutotok-pite

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és tegyük be a sütőbe. Amíg felmelegszik a tepsi, a sütőtököt vágjuk fel negyedekre, szórjuk meg a szerecsendióval, gyömbérrel és a fahéjjal. Locsoljuk meg a juharsziruppal. A befűszerezett tököt tegyük a forró tepsire, takarjuk le alufóliával és süssük 45 percig. Ha megsült vegyük le a sütő hőmérsékletét 180 fokra és süssük tovább 15 percig. Ha kihűlt a megsült tök, kanalazzuk ki a tök belsejét. Kb. 600 g tökhúsnak kell lennie. Tegyük turmixba és turmixoljuk habosra. Ezután öntsük egy tálba és keverjük hozzá a tojást és a cukrot, majd keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a tejszínt is. A kész vajastésztát süssük elő, hagyjuk kihűlni. A kihűlt, félig sült vajas tésztára öntsük a tökös masszát és süssük tovább 45 percig. Az utolsó 10 percben szórjuk meg a pitét tökmaggal, pici cukorral és süssük ropogósra. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Tálaljuk tejszínnel vagy fagylalttal.

Forrás: jamieoliver.com