1. 04. 15.

” A népgyógyászat ma is működő, élő jelenség. Mindannyiunk tapasztalata tartja életben, teszi gazdagabbá. Nem szabad elfelejtenünk, azt a gyógyító tudást, amit évszázadok (évezredek!) alatt halmozott fel az emberiség!”

Szabó György neve és a népgyógyászat, elválaszthatatlanul összeforr a mai magyar köztudatban. „Gyuri bácsi” az egyik legismertebb képviselője a gyógynövényes gyógyításnak. Fogékonyságát gyermekkorában, a nagymamájától kapott ismeretek alapozták meg. A „bükki füvesember” több évtizede azon munkálkodik, hogy tudásával segítse a „bajba jutott” betegeket. Azokat, akik nyitottak  tanításaira és arra, hogy saját kezükbe vegyék a saját maguk egészségét!

Ez a hatalmas népgyógyászati tudat és természetes gyógymód, a magyar nép tulajdona!

” A természetben otthon vagyok.”

Szabó György, mindannyiunk “Gyuri bácsija” nem csak árulja, a Jó Isten gyógyszertárának termékeit, hanem szorgos munkával, mindenkinek tanácsot is ad.

Érdekes, amit egy alkalommal mesélt. Felmérte, hogy megfázás ellen, az emberek milyen arányban és mivel védekeznek?

  • 26 % gyógyszerrel
  • 14 % valami más „gyógy” készítménnyel
  • 20 % pálinkával!!!
  • 40 % gyógynövényekkel!!!!!

Szabó György töretlen erővel teszi és hirdeti a jót. Előadásokat, tanácsadásokat tart itthon és külföldön. Mindenki számára átadja tudását, így nyitott titok, hogy a galagonya jó a vérnyomásra, a diólevél a gyulladásokra, mellette véralvadásgátló és még sok minden egyben. A kakukkfű az immunrendszert és az önbizalmat erősíti stb.

Segítségével a népi orvoslás feléledt és egyre több követőre talál. Szabó György szerint meg kéne tanítani az embereket sok mindenre, mert nem tudnak helyesen enni sem. (Itt én hozzátenném, hogy sajnos nem tudnak helyesen lélegezni sem.)

Munkája eredményeként több kitüntetés birtokosa. Legnagyobbnak tartja a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét és az egyedülálló „A Természet Embere” díjat.

szabo-gyorgy

Lánya és unokája folytatja Szabó György  áldozatos küldetését. Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea ügyvezető igazgatója, „Gyuri bácsi” lánya azt mondja:

„Éljünk harmóniában önmagunkkal és a környezetünkkel. Vigyázzunk a Földre, a természetre, amit ostobán, lelketlenül pusztítunk. Nem vesszük észre, hogy mi is vele pusztulunk. Ugyanúgy vesztettük el a tiszteletet a természet iránt, mint ahogy egymást is elfelejtettük tisztelni. Földünk türelmes és bölcs, de megújulni, létezni csak akkor tud, ha a hátán hordott Ember nem akarja a halálát!”

Egy másik bölcselet Lopes-Szabó Zsuzsától:

„Aki nem szentel mindennap egy kis időt az egészségre, az egy nap  sok időt fog áldozni, a betegségre!”

Kemény és bölcs szavak. Váljon mindannyiunk intelmére!

Forrás:  www.gyorgytea.hu

Busch-Turcsányi Sipos Éva
Természettudományok docense
[email protected]
eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest