A CertUnion a hazai tanúsítói piac egyik meghatározó szereplője. A cégben csak Nők dolgoznak, a legnagyobb szeretetben és egyetértésben.

MIBEN REJLIK A CÉG KÜLÖNLEGESSÉGE?

Teljesen más kötelék van közöttünk, mint más cégeknél. A történet ott kezdődik, hogy a tanulmányaim után elkerültem egy tanúsító céghez. Lényegében én ott tanultam ki a szakmát. Vezetőként dolgoztam, így alkalmam nyílt arra, hogy az egyetemről a legjobb hallgatókat vegyem fel és tanítsam be. Nagyon jó kollégáimmá váltak az évek alatt. Amikor eljöttem a cégtől 7 kolléganőm állt fel, ha Én nem leszek ott, akkor Ők sem jelszóval. Én mondtam nekik, hogy mindenkinek kutyája, macskája, lova, autója, mindenféle költségei vannak, nem lehet így felállni. De Ők mégis elmentek máshova, más területre dolgozni. Annyira megérintett ez akkor, hogy megígértem nekik, hogy egyszer még valahol együtt fogunk dolgoznunk. Ezt 7 év alatt sikerült teljesítenem, minden évben egy valakit felvettem, így 7 év alatt újra összeállt a csapat.

ÉREZTÉTEK VALAHA HÁTRÁNYÁT ANNAK, HOGY NŐI CSAPAT VAGYTOK?

Igen. Egy szakmai konferencián történt, ahova elmentünk a lányokkal. Csak férfiak voltak ott. Ignoráltak minket. Senki szóba nem
állt velünk. Az egy igazi kudarc volt. Le is vontuk a konzekvenciát. De végül, ott megnyertünk egy partnert, akivel azóta is együtt dolgozunk. Ezen a műszaki pályán nehezebb nőként, ez tény.

A CÉG SIKERE MINEK KÖSZÖNHETŐ?

Én a lányoknak köszönöm, mert nélkülük nem tudtam volna megcsinálni. Csak és kizárólag Velük.

MI MOTIVÁL A MUNKÁDBAN?

Motivál, hogy együtt dolgozhassunk.

MIBEN KÜLÖNBÖZÜNK A FÉRFIAKTÓL?

A Nők nem egóból cselekszenek. Az ego kézben tartása, nagyon fontos. Párhuzamosan több dolgot tudunk irányítani. Képességünk még, hogy elismerjük ha hibáztunk. Ez óriási erény!

MIÉRT ÁLLTATOK BE A CSAK A NŐKNEK CSAPATA MÖGÉ TÁMOGATÓKÉNT?

Mert a CSAK A NŐKNEK KLUB… Nomen est Omen. Nagyon tetszett a klub üzenete. Egyértelmű volt, hogy támogatjuk a kezdeményezést.

Az interjút készítette: Tolvaly Orsolya