(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-101886594-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Hajdan Vali – Művésznő, kulturális szakértő2019-10-03T12:19:02+02:00

Mit is mondhatnék magamról,
hogy ne ütközzön meg senki és ne legyen karambol?
Másoktól tudjuk meg igazán, hogy kik vagyunk,
de a lényeg, hogy magunkból mit hagyunk.
Hiszen oly rövid e földi élet,
illesse mindenért Istent dicséret!
Aki megajándékozott javakkal,
szeretetéből áradó szavakkal!
Ő repíti felém a szót és én elkapom, mint a lasszót!

Rímekben gondolkodom és több, mint 20 éve írok verseket, dalokat, először csak magam örömére és terápiaként, aztán úgy éreztem és érzem jelenleg is, hogy mások örömére és hasznára is vannak írásaim.

Több, mint két évtizede foglalkozom közönségszervezéssel s szinte életformámmá vált a kapcsolat- és a közösség építés. A közönség szellemi táplálékának “beszerzése” mellett, feladatom vagyon az Égből, bővelkedni az elégből, hogy a lelki táplálék szükségességére is felhívjam a figyelmet. Teszem ezt humorral fűszerezve, odahajolva az emberekhez, nem tolakodva, segítő szándékkal, közérthetően, de egyedi stílusban, Isten által formált gondolatokat rímbe szedve.

Igyekszem a hétköznapjaimban is felvállalni hitéletemet, nem tartom magánügyemnek azt és az előadásom során is fő helyen szerepel ez a sokak által kényesnek ítélt téma.

S hogy mégis, ki vagyok? Önmagát menedzselő, költői művész szervező, örömhírvivő jegyterjesztő, nem tettető nevettető, másokra nem fütyülő szín-Nő, saját dalait daloló, könyv-és magából mindent kiadó eladó előadó, humorális, jóra-valamint szórabíró, dalszöveg, vers-és mindent író, szórakoztató szó-rakosgató ózongörl szózsonglőr!

S remélem, hogy áldásközvetítő!

Budapesten élek, Budakeszin, ahol felnőttem, Kis Valiként ismernek.

Ezért is szoktam úgy bemutatkozni, hogy: Kis Vali voltam hajdan s csak majdan lettem Hajdan. Kórusmúltam, a zene és a színházhoz való vonzódásom nagyban hozzájárult egyéni művészetem kialakulásában, melyet egyéb művészeti ágakkal is szeretek ötvözni. Több költészeti csoportban is jelen vagyok, megjelennek írásaim Hajdan Vali néven az interneten. Célom a szépséget megmutatni, szórakoztatni, elgondolkodtatni, az embereket egymáshoz közelebb hozni, örömet adni.

Üzenetem nem csak hajdani, van mára szóló és majdani! FülbeVali című önálló estemmel 2010-ben léptem először színpadra, majd 2012-ben verses kötetem is megjelent ugyanezzel a címmel, később bővített változata is, saját, szerzői kiadásban, csakúgy, mint a Színház az én kálváriám c. CD-m is 2016-ban.

Rám jellemzően csak saját verseim és dalaim tárom a Közönség elé, főként önálló estjeimen, amit általában én szervezek különböző helyszíneken.

Egyéb műfajban is volt alkalmam kipróbálni magam, műsorvezetőként, rádióban, show műsorban, modellként, jótékonysági rendezvényeken, sőt, stílusvilágomat is bemutathattam modellek segítségével egyszer egy divatbemutatón.

Hiszem, hogy nekünk, embereknek nem versengésre van szükségünk, hanem vers-zengésre és főleg szeretetre! S hogy ne hallgassuk el egymás előtt a problémákat, hanem nyílt, őszinte beszélgetésekkel orvoslást találjunk azokra!

Van egy szlogenem, ami így hangzik:Ne csak ízlés, legyen az elv, ne csak ízlelésre legyen a nyelv!

Káoszban is lehet itt rend, ne legyen csak színházi trend:
Szegénységben gazdagítani és az igaz szóra tanítani!
Feledtetni a közönységet s nevettetni a Közönséget!
De, nem sületlenséggel etetni s a szeretetet sem tettetni!
A hiteltelent futni hagyni, a sikereken túl is, adni!
A szavak erejével hatni, minőség legyen, ne hakni!
Legyen a kínálat bőséges, de tartalommal dicsőséges!
Megőrizve a nyelv szépségét, mellőzve a merészségét!
Így láttatni dicsőségét, szavatolni minőségét!
Tudjunk közösen, örömmel dalolni, belső értékek előtt meghajolni!
Lehet jóra és kell is szépre nevelni, elvarázsolni és felemelni!
Adjunk mindenkinek tiszteletet, szeretetből ne csak egy kis szeletet! <3

Szeretettel:
Hajdan Vali
szervező-költő-és előadóművész
+36-70 / 248-0547
hajdan.vali@gmail.com
http://montazsmagazin.hu/hajdan-vali-eloadomuvesz-kolto-mesevilagaban
https://www.facebook.com/hajdan.vali
http://www.poet.hu/szerzo/Hajdan_Valeria
http://www.spiritszinhaz.com

Hajdan Vali - Művésznő, kulturális szakértő

Cikkek Hajdan Valitól

Újévi jókívánság

By |2020. január. 14.|

Áldjon meg az Istenaz Új évben Téged,örülj, hogyha adottNéked Feleséget!De, ha magad vagy is,sose vagy egyedül,ha a Te szívedbena szeretet hegedül!Jobban teszem én is,hogy

Újévi jókívánság bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hajdan Vali: Őszi levelek

By |2019. október. 04.|

Lehullott, száraz, őszi levelek, a téren szomorún lassan lépdelek. Magam elé képeket képzelek, gondolatban Isten elé térdelek. Jönnek semmibe bámuló emberek, magukba roskadók, éberek. Ismerős arcokat, hangokat keresek s ha

Hajdan Vali: Őszi levelek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva