(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.data-privacy-src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-101886594-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');
Vicsápi Natália – Hogyan maradj nő a 21. században!2020-11-23T14:24:45+01:00

Jártam a mennyben, majd megjártam a poklot is…

Már gyermekként szivacsként szívtam magamba a vállalkozói lét virtusát, a harmincas éveim elejére pedig egy egész nyomdabirodalmat építettem fel. 2010-ben még az Év Vállalkozónőjének, 2012-ben pedig az Év Szlovák Nőjének is megválasztottak.

Azután – szinte egyik pillanatról a másikra – mindent elveszítettem. A vagyonom, a cégem, minden, amiért addig megdolgoztam, odalett. Azt éreztem, kicsúszott a kezemből az irányítás, és csak sodródom az élet játékában.

Miért? – egyre csak ezt kérdeztem.

A sokak által irigyelt üzletasszony immár bukott vállalkozóként létezett tovább. Én azonban nem hagytam ezt annyiban. Válaszokat akartam. Tudni, hogy miért történt mindez. Hiszen, ha nem tudom, ha mindent ugyanúgy csinálok, mint eddig, akkor legközelebb is ez lesz a vége. Akkor újra megbukhatok.

Tanítótól tanítóhoz mentem, elindultam az önismeret útján, így jutottam el a tudatossághoz, a generációs vonalhoz és a szülői mintákhoz. Akkor döbbentem rá, miért vesztettem el mindent… A családom generációs félelme szerint éltem az életemet, hoztam meg a döntéseimet.

„Csak nehogy kicsi legyek” – ettől rettegtünk mind, ettől rettegtem én is, és be is következett. Megbuktam, és kicsi lettem.

Nehéz időszak volt, de tudod, mit mondok most? Azt, hogy hálás vagyok a kudarcomért, mert fel tudtam építeni egy valódi életet.

És ezt az életet már nem a családom generációs félelme irányítja, hanem én!

Vicsápi Natália
Tudatosság Mentor

Vicsápi Natália - Hogyan maradj nő a 21. században!

Cikkek Vicsápi Natáliától

Hogyan legyen újra tavasz a lelkedben?

By |2021. április. 01.|

Noha beköszöntött a tavasz, az idő is egyre szebb, a lelkünk mégsem mozdul együtt a természettel. A bezártság hatására bennünk még mindig hideg viharok dúlnak. Rossz a hangulatunk, kedvünk sincs kikelni az ágyból. Egyre nehezebb elviselni az új élethelyzetet, amely ráadásul számtalan nehézséget és konfliktust is teremtett.Ám tudni kell, hogy ezek a vírus előtt is ott voltak, csak nem akartunk tudomást venni róluk. A pandémia csupán kinyitotta a szekrényt, amiből kihulltak az évek óta rejtegetett csontvázak. Ezért akár hálásak is lehetünk.

Hogyan legyen újra tavasz a lelkedben? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az ego börtönében élünk?

By |2021. február. 03.|

Az emberek feje tele van gondolatokkal. Ezek alapján határozzák meg az életüket és azonosítják önmagukat. Elhisznek mindent, ami megjelenik bennük. Ellenben a tudatos emberek fejében csönd van. Hogyan lehet [...]

Az ego börtönében élünk? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mit jelent a tudatos élet?

By |2021. január. 05.|

Minden ember orrán ott ül egy képzeletbeli szemüveg, ami a saját hitrendszereiből, félelmeiből, generációsan örökölt mintáiból készült a megélt évei alatt. Mindenki ezen a szemüvegen keresztül tekint a világra, [...]

Mit jelent a tudatos élet? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miért olyan nehéz a változás?- 2. rész

By |2020. december. 01.|

Korábban már írtam néhány gondolatot a változásról, melyet itt olvashatsz vissza.  Most néhány gondolat erejéig folytatom! Az érzelmeink irányítanak Észrevetted már, hogy a fejedben csakis negatív gondolatok fogalmazódnak meg? [...]

Miért olyan nehéz a változás?- 2. rész bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Go to Top