Mi sem jobb érzés, mint a frissen mosott, friss levegőn szárított ruhaneműbe beleszagolni! A hidegebb idő beköszöntével viszont búcsút kell intenünk a ruhák szabadban való szárításának.

Helyette jön a benti teregetés, mi pedig elővesszük a ruhaszárító állványt, amely amellett, hogy útban van, lássuk be – nem pont lakásunk éke. Ráadásul a hosszú száradási idő miatt napokig szem előtt van. És azt tudtad, hogy egy adag vizes ruha közel 2 liter vizet tartalmaz? A száradás során ez a levegőbe kerül, így akár 30%-al is megemelkedhet a páratartalom, ami károsíthatja az egészségünket és a lakás falaknak sem tesz jót.

A szárítógépnek számos előnye van: idő- és helytakarékos, kényelmes, és a ruhák is illatosabbak lesznek. Viszont ne feledkezzünk meg a hátrányokról sem: ez elsősorban a megnövekedett energiafogyasztás.

Az időtakarékosság az egyik legfontosabb előnye a szárítógépeknek. Ősszel és télen a lenge nyári ruhadarabokat kiváltják a kötött pulcsik és vastagabb nadrágok, melyek szárítása igencsak időigényes lehet, ráadásul, ha nagyobb a család, nem ússzuk meg a heti 3-4 adag szennyes mosását és szárítását. A benti teregetés megnövekedett szárítási ideje mellett több adag kimosott ruhát egyszerűen nincs hova teregetni. Ekkor jön jól egy szárítógép, amely pár óra alatt megszárítja a ruhaneműket – utána pedig jöhet a következő adag.

A ruhaszárító állványhoz képest a kombinált mosó-szárítógép vagy különálló szárítógép kevés helyet foglal – feltéve, hogy az utóbbinak van elég helyünk a fürdőszobában vagy a konyhában. Ha kevés a hely, de mindenképp szeretnénk szárítógépet, a helyigény további csökkentésére a keskeny szárítógép kiváló megoldás. Ezt akár a mosógépünk tetejére is illeszthetjük egy összeépítő kerettel, így szélességben nem, csak magasságban bővülünk.

Száradj már!

A kényelem sem egy elhanyagolható szempont, ha a ruhák szárításáról van szó. Teregetés? Sokaknak ez az egyik legkevésbé kedvelt házimunkája. Bármi mást szívesebben csinálunk! A szárítógép használatával nincs ilyen nyűg – egyszerűen áthelyezzük a ruhákat a mosógépből a szárítógépbe, beállítjuk a kívánt szárítási programot, és amíg a gép dolgozik, mi tudunk mással foglalkozni. A friss, puha, meleg ruhákat pedig már csak össze kell hajtogatni és elpakolni a szekrénybe. Akkor is nagyon jól jön egy szárítógép, ha azt a ruhát szeretnénk felvenni, ami épp nem szalonképes. Egy gyorsprogram a mosógépen vagy egy kézi mosás – és már mehet is be a szárítógépbe, amely rövid időn belül megszárítja, így rögtön fel tudjuk venni.

Nem túl friss illatúak a ruhák, miután napokig a lakásban szárítottuk őket? Mindegy, mennyire illatos a mosószer, mindegy, mennyi öblítőt használtunk mosáskor – a hosszú szárítási idő elveszi a frissen mosott ruhák kellemes, ’tisztaság’ illatát. A szárítógép ezzel szemben megőrzi azt, főleg, ha illatosító kendőt is használunk szárításkor. Ráadásul a ruhaneműk, ágyneműk és törölközők nem merevre, hanem finom puhára szárítja őket.

A megnövekedett energiafogyasztás is velejárója egy szárítógép használatának, amely persze a szabad levegőn való szárításnál mindig költségesebb lesz. Manapság viszont a kiváló minőségű, energia hatékony szárítógépek már nem falják az áramot, így érdemes lehet beruházni egy ilyen készülékre azoknak, akiknél az előnyök többet nyomnak latba.

Szárítógép és szárítógép között is vannak hatalmas különbségek! A szárítógépnek léteznek különböző fajtái, így érdemes jól utána nézni, hogy mi a legmegfelelőbb számunkra.

Candy Hoover Hungary Kft.
Email: [email protected]
Telefonszám: 061 – 798 4932
Web: www.candy.hu