Hozzávalók

 

  • 2 db paradicsom kimagozva
  • 12 dkg olívaolajos szardínia konzerv
  • 20 dkg spenót, felszeletelve
  • 30 dkg teljes kiőrlésű spagetti
  • 1 db édeskömény
  • 2 db citrom
  • 2 dkg ricotta saláta
  • 1 csipet szárított csili pehely

 

Elkészítés

 

A kimagozott paradicsomot tegyük a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a szardíniát a saját olajával együtt és turmixoljuk simára. Ha szükséges egy csepp vízzel hígíthatjuk. A spenótleveleket alaposan mossuk meg és csöpögtessük le. A spagetti tésztát főzzük meg forrásban lévő, sós vízben. Az édesköményről a leveleket és a szárát távolítsuk el és rakjuk félre, majd nagyon vékonyra szeleteljük fel az édesköményt. Tegyük az édesköményt a spagettis lábasba és az utolsó néhány percben blansírozzuk a tésztával együtt. Rakjunk félre a tészta főző vízéből egy csészényit. A maradék főző vizet öntsük le a spagetti tésztáról. A tésztát és a zöldségeket tegyük egy tálba és keverjük össze a szardíniás mártással és facsarjuk rá fél citrom levét. Ízlés szerint sózzuk meg és reszeljük rá a ricotta salátát és pici citromhéjat. Hintsük meg a csilipehellyel. A másik citromot vágjuk cikkekre és tálaljuk.

 

Forrás: Jamie Oliver: Jamiemagazin