Aki az egészséges vagy a vegán életmód hű követője annak nagy szeretettel ajánlom a székelykáposzta nyers és vegán változatát! Próbáljátok ki, az íze teljesen olyan, mint a hagyományosé!

Azonban fontos, hogy a magában savanyított káposztát használjuk, mert a tartósítószerrel és ecettel készült savanyú káposzta nem az igazi!

Hozzávalók

1,5 kg savanyított káposzta

15 dkg paradió

10 dkg mandula beáztatva és héját lehúzva

1 db tv-paprika

1 db kápia paprika

10 dkg póréhagyma vagy lilahagyma

2-3 fokhagyma

2-3 db paradicsom

só, bors, magyaros fűszerkeverék, kömény, koriander ízlés szerint

Elkészítés

A káposztát vágjuk fel és tegyük félre. A zöldségeket turmixoljuk simára, majd tegyük bele a magokat és a fűszereket, majd keverjük össze a káposztával. A tetejére tegyük a magtejfölt és tálaljuk!

nyers-szekelykaposzta

Magtejföl

Hozzávalók

15 dkg áztatott napraforgó mag és kesudió vegyesen

citromlé

só, bors, 2-3 csepp természetes édesítőszer

víz

Elkészítés

A hozzávalókat turmixoljuk össze és tegyük a székelykáposzta tetejére. De zöldségek mellé is tökéletes választás mártogatósnak!

Lénárt Gitta

www.lenartgitta.hu