Szerelem kommunikáció? Ott nem beszélni kell!

 

De! Néha azt is kell. Elsuttogni a vágyat. Kifejezni az érzést, verbálisan.

 

Mert a NŐ, szereti hallani! Szereti tudni az eszével is, érteni az elméjével is, hogy IGEN! Ő az, aki kell! És JÓ amit csinál! És vonzó, és édes, és kelendő. Fontos tudnia, kiemelten fontos hallania, hogy így van ez.

 

Télen, nyáron, ősszel, és tavasszal is tudnia, éreznie, átélnie kell a szerelmet.

 

 

Miért fontos a szerelem kommunikáció?

 

Mert kell! Mert élteti az érzelmet! Mert inspirál! Mert fókuszban tart!

 

Mert hisz, és elhitet! Hogy Te, csak Te vagy, aki kell.

 

 

Kinek fontos a szerelem kommunikáció?

 

 

kapcsolat-csapdak

 

 

Szeretnénk azt hinni, hogy mindenkinek. És kor függetlenül fontos, mindkét félnek.

 

Nem szabad azt hinni Hölgyeim, és Uraim, tinik, és másod virágzásukban ragyogók, hogy csak a Nők szeretik hallani, hogy ők jók! Jók az ágyban, jók az asztalnál. Jó társak. Jó partnerek. Jó szülők. A férfiaknak éppen olyan fontos, hogy visszajelzést, sőt inspirációt kapjanak a kapcsolatban!

 

 

A feedback, nem csak a munkahelyen kell a férfinak, és a nőnek egyaránt!

 

Bár a férfiak ritkán vallják csak be, de ettől még ténykérdés, hogy ők is szeretik, a szerelem kommunikációt. Sokan kifejezetten igényelnék az intimitás közbeni visszajelzést. És nem kell ehhez a szürke ötven árnyalata sem. A szexuális teljesítményen túl is értékelik, ha elismerik őket!

 

 

Hányszor, hogyan hatásos a szerelem kommunikáció?

 

Ez bizony már egy kényes kérdés. Mert most, hogy tudjuk, igen is kell a szerelem kommunikáció, nem értjük, hogy akkor miért förmed ránk a Kedves Személy, hogy ne mond már folyton, hogy „szeretlek”. És tőlem se várd, hogy minden nap százszor elmondjam. Persze, hogy szeretlek, de nem hajtogatom folyton folyvást….

 

Na, most akkor hogyan kommunikáljuk a szelemet? Kérdezhetné, a jóravaló olvasó.

 

 

Milyen a jó szerelem kommunikáció?

 

 

kapcsolatkommunikacio

 

 

  • Szenvedélyes. Mindenekelőtt szenvedélyes.
  • Nem a vásárcsarnokban ordítjuk ki a világba, hogy „szeretlek Gizi”.
  • A jó szerelem kommunikáció hiteles, és meggyőző. A hitelességet, NEM a szerelem kommunikáció számával érjük el!
  • A jó szerelem kommunikáció a szenvedéllyel együtt is, maga a biztonság. A szerelem biztonsága! Amikor újra, és újra jelzem, és visszajelzem a partnerem felé, hogy OK, amit tesz. Jóleső, ahogy hozzám ér! Hogy az érintése, a közeledése, a viselkedése, a cselekedetei, konvergensek.

 

 

Mikor nem jó, a szerelem kommunikáció?

 

  • Ha nem a megfelelő kontextusban hangzik el.
  • Amikor nem őszinte, és nincs szinkronban az elhangzott szó, és a tartalom.
  • Amikor erős befolyásolást szeretnénk vele elérni, vagy manipulatív eszközként használjuk. Fogalmazzunk úgy, hogy „kilóg a lóláb”.
  • Amikor a szerelem kommunikáció, mint mentő háló funkciót kap. Vagyis, azt gondolja az érintett, hogy ha eleget mondja, eleget beszél, akkor a szerelem fellobban, avagy a tűz megőrződik a kapcsolatban.

 

 

A Nő a kapcsolat Akashája? Uraim! Egy kis titok, ami kapcsolatot menthet…

 

 

kapcsola

 

 

Egyrészről igen. Amikor egy nő azt kérdezi, hogy „Emlékszel? Amikor ott a parkban/utcán/téren/moziban…..ez, és ez történt?” vagy egy váratlan pillanatban így szól: „Emlékszel, amikor először hozzád bújtam? Emlékszel, amikor először megcsókoltál? Amikor először, másodszor, harmadszor, ez, és ez történt? Olyankor NEM gyötörni kívánják az imádott férfinépet, aki szinte tuti, hogy nem emlékszik. Sőt nem is vizsgáztatni akarják a kapcsolat kalendáriumból. Nem, koránt sem ez a cél! Ilyenkor a Hölgyek, leányzók, asszonynépek valami/bármi ismert, avagy ismeretlen okból, éppen felidézik magukban az élményt. Ami többnyire romantikus, emlékezetes, hangsúlyos a kapcsolatuk számára. És ilyenkor bizony szerelem kommunikálnak. Egy kicsit talán szokatlan formában kommunikálnak. És ha ilyenkor a rutinos férfinép nem pattintja le magáról a kérdést. Ha nem felsóhajt, hogy jaj, már megint? Vagy nem közli kapásból, hogy „ki emlékszik már arra, hagyjál már békén”, akkor olyan innovatív sík kúszhat be a szerelem kommunikációban, amikor elmélyülhetnek az érzések.

 

 

Hogyan hat a szerelem kommunikáció?

 

 

kapcsolat-kapszulak

 

 

A közös élmény felidézése, stabilizálhatja a szerelem fontosságának érzetét. Tegyük hozzá, mindkét fél számára stabilizálhatják. A férfi az esetek jelentős részében egyáltalán nem emlékszik. Vagy, csak halványan emlékszik. De nem is ez a legfontosabb! És NEM, nem kell azt füllenteni, hogy „persze, hogy emlékszem szívem”. Mert az nem lesz hiteles. Azt azonban bizonyosan hitelesen lehet mondani, hogy szeretlek drágám. Azt is, hogy „Azok a séták, olyan gyönyörűek/jók/ emlékezetesek. Ma is élő erővel hat”. Amire éppen emlékezni kellene, hisz valamiért az egyik fél felhozta az emléket, fontos volt a kapcsolat építése időszakában. És a férfiban ilyenkor éppen úgy felidéződik egy sejt szintű érzet, egy sejt szintű kommunikáció, ami beindítja az örömért felelős hormonokat. És igen, maga az élmény, ami elraktározódik a testben, felidézésre kerül. A bizsergés, az öröm, a szerelem. Ha engedjük, hogy az élmény kifejtse a hatását. Ha a bosszankodást elhagyjuk, ha nem hagyjuk, hogy frusztráljon a tény, hogy már egyáltalán nem emlékszünk, és ez talán még bennünket is zavarba ejt. Mert tényleg szeretjük a másikat. És ez jó fókusz. Amennyiben ezekben a felidéződést jelentő szerelem kommunikációkban az eredeti élmény rögzül, sokkal jobb minőségben lehet át, és megélni a kapcsolatot, mint ha nem használnák ki ezt a mély érzelmi köteléket létre hozó kommunikációs fórumot!

 

 

Csaba Beatrix

life coach, párkapcsolati szakértő

konfliktuskezelő, mediátor

+36 30 3378450

[email protected]

 

http://mediaciospont.com/life-coaching/