Hozzávalók

  • 1 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy banán, villával áttörve
  • 1 csésze tej
  • 3 nagy tojásfehérje
  • 2 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál vanília
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 csésze tört csokoládé

 

Elkészítés:

 

1. Lépés

 

Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, egy másikban pedig a tejet, a tojásfehérjét, az olajat, a vaníliát és tört banánt. Vegyítsük össze a nedves összetevőket a szárazakkal és jól összekeverjük egy fakanállal addig, amíg nagyjából elkeveredik. Nem kell nagyon simára.

 

2. Lépés

 

Vegyünk elő egy serpenyőt és egy szív alakú palacsinta sütő formát (a nagyobb szupermarketekben lehet másmilyen alakzatút is kapni). Öntsünk bele tésztát a forma közepébe, a serpenyő közepére. Ha félnénk a leragadástól, akkor kicsit olajozzuk be a serpenyőt.

 

3. Lépés

 

Szórjunk a tésztára 1 teáskanál csokoládé forgácsot minden palacsintára és süssük addig, ameddig buborékozni kezd és a szélek barnulni kezdenek. Akkor már elvehetjük a szívecske formát. Fordítsuk meg és süssük 1 percig a másik oldalán is. Folytassuk így, amíg a tészta elfogy.

Tálaláskor készíthetünk a palacsintához egy kis karamellízalt banánt, amihez nem kell mást tenni, mint kis szívformákra vágni a banánt és serpenyőben hevített karamellbe forgatni.

 

forrás: http://receptvaros.hu