Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 12 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 2.5 dl tej
  • csipetnyi só

 

Elkészítés

 

A lisztet keverjük össze a tojássárgájával, a vajjal, a cukorral, és a sóval. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a tésztába.

 

Használjunk szívalakú gofrisütőt. Kenjük be mindkét oldalát vékonyan olajjal és melegítsük fel a sütőt. Miután felmelegedett a sütő, az alsó oldalára kanalazzunk egy merőkanálnyi tésztát, hagyjuk elterülni, majd zárjuk le a gofrisütőt. Süssük aránysárgára.

 

Díszíthetjük tejszínhabbal, eperrel, csokiöntettel.

 

 

Kép: pixabay

Recept: http://mediterran.cafeblog.hu/2016/08/29/gofri-titkok-egy-regi-recept-alapjan/