Pásztoróra, Boldog óra, Pontos óra…nem SZERV ÓRA

 

Tudtad, hogy a szerveknek is van órája?

Tudtad, hogy vannak időszakok, amik jeleznek Neked is, hogy valami nincs rendben a szervezetedben?

Tudtad, hogy miért ébredsz fel éjjel mindig ugyanabban az időszakban?

Tudtad, hogy mindennek oka van?

 

SZERV ÓRA….mit is jelenthet ez a fogalom?
24 óra, 2 óránkénti beosztással kapcsolódik a szerveinkhez, amikor jelez, mert bántottad, nem adtál neki pluszt, megterhelted, s ezért visszabeszél neked. Nem tápláltad azzal, amire vágyott.

Nem mindegy, mikor melyik testrészeddel, szerveddel foglalkozol behatóbban, odafigyelőbben, mivel túlontúl intelligensek a szerveink ahhoz, hogy ne jeleznének neked vissza, abban az időben, abban a napszakban, abban az évszakban, amikor az idejük van.

Hogy jelez?
Megtudod, ha figyeled a szervezeted! A legtöbb ember elmegy az orvoshoz, elmondja a panaszait, de nem hallgatja meg a saját szervezetét. A legtöbb esetben, amikor megkérdezi a hozzáértő, vagy megkérdezné, az ember, mindig tud válaszolni, s meg tudja mondani a megoldást is a gyógyulására. Meg tudná mondani! Persze, ha kérdeznék, s amennyiben bízna magában.

Ki okozta a bajt, a fájdalmat?
Na ki? Hát Te magad, én magam, Kedves Olvasó. Én magamnak, Te magadnak! Könnyebb hibáztatni a körülményeket, mint bevallani bűnös –helytelen—voltunkat, felelőtlen magaviseletünket, táplálkozásunkat, hajszánkat?

 

Persze, de ezen lehet, kell, tudunk változtatni! Változtatni és változni mi magunk!

SZERV ÓRA

 

Kezdjük onnan, hogy…de jó volna, ha már 23 órakor aludnánk.

 

19.00-23.00 a szívburok, hármasmelegítő időszaka.
Felkészül a pihenésre, jó volna már nem enni, kellemes, vidám dolgokat tenni, beszélgetni, szép dolgokkal, felemelő emberekkel beszélgetni, vagy egy szép, tartalommal bíró filmet nézni, zenét hallgatni, a gyermekeinkkel, párunkkal beszélgetni, megnyugtatni, a teendőket és a másnapot előkészíteni. Ez volna a jó táplálék ezeknek a szerveinknek!

 

23.00-03.00 a máj és az epehólyag időszaka
Dolgozik, ha hagyjuk, s nem terheltük meg vacsorával, de ekkor szól is, ha nem törődsz vele eleget, nem itatod egész nap tiszta vízzel, nem rendezed le konfliktusaidat, nem üríted ki sértődékenységgel és sértődéssel tele napi puttonyodat, haraggal, nehezteléssel fekszel le.

03.00-07.00 a tüdő és vastagbél időszaka
Ilyenkor jöhetnek az allergiából adódó rohamok, az asztmás fulladások, mivel a szerveknek pihenniük kellene, feltöltődni, de nem tudnak. A vastagbélből, reggel 7 óráig ki kellene üríteni az éjszaka feldolgozott salakanyagot, és sokan nem teszik, cipelik magukkal, mert nincs idő rá. Onnan már vissza mérgeződésnek nevezzük, ami nem jó semmire. Adjunk ennek a szervnek 10 perccel kevesebb alvást, de tegyünk meg mindent azért, hogy jól érezze magát, s ez által a gazdája is érezze jól magát egész nap.

07.00-11.00 a gyomor, lép és hasnyálmirigy időszaka
Jó volna ilyenkor elfogyasztani a reggelit, nem édességeket, hanem bőséges, fehérjében és zöldségekben dús táplálékot, hogy beinduljon a nap a szervezetben is. Energiát nyerjen a lép, s dolgozzanak az enzimek a hasnyálmirigy javára. Víz, Víz, Víz, s nem édes löttyök, szénsavas, mű ízekkel elállított nyákos folyadékok. Nem folyadékot kíván a szervezetünk, hanem TISZTA VIZET! Optimális esetben 20 kilogrammonként, 1 litert, de ha már eléri a gazda a 30 kilogrammonkénti,1 liter tiszta víz bevitelét, már sokat, sőt a legtöbbet tette magáért!

Mi is a tiszta víz? NEM AZ ÁSVÁNYVÍZ! Egyik barátom mesélte, ismerősének ásványvíz nyerő kútja van, s többször ott találkoztak. Feltűnt a barátomnak, hogy mindig más-más cégek teherautói álnak be hozzá. Megkérdezte, hogy lehet az, hogy több cégnek is ad el abból a kútból.
Ülj le, kedves olvasó, a válasz: egyszerű, csak a címkét kell kicserélni…. gondolkodási idő letelt….rájöttél?

11.00-15.00 a szív és a vékonybél időszaka
Ide kellene, essen az ebédidő, egy kis pihenés, felmelegedés, meleg ebéd formájában is. Kis séta a szabad levegőn, s nem a hő befújásos, fűtő hűtő irodaházak termeiben töltve. Kiülni az ebédidőben a padra, egy szív melengető könyv olvasása közben figyelni a természetet, vagy beszélgetni kedves emberekkel. Elindítani a vékonybél funkcióját, hisz neki itt az ideje.

 

15.00-19.00 a vese és a húgyhólyag időszaka
Méregtelenítés első fázisa, a napi feszültség, bosszúság, harag, irigykedés, stb. letétele, kiürítése a szervezetünkből, a lenyugtatása a szervezetünknek, s nem felkorbácsolása a televízióból zúduló „értelemnek.”

Ezek az én gondolataim, nem tudományos fogalmazások, mindig igyekeztem a hozzám fordulóknak a leghétköznapibb nyelven elmondani, miben, s hogyan tudnak magukon segíteni, megőrizni a békességüket, szerveikben az egyensúlyt. Én magam is erre törekszek nap, mint nap, s nem mindig sikerrel, de teszek érte.

Nézzük csak, mikor is érdemes a szerveink tisztítására gondolni, s néhány segítő dolgot is megmutatok.

Tavasszal, és reggel: TÜDŐ, VASTAGBÉL, GYOMOR

Hangulati jelek: szomorúság, rosszkedv, szorongás, bezártság érzése, érzelmi fásultság, önmagunk alábecsülése, fóbia, vágy a rendre, de nem teszi…
Mivel segíthetünk: hársfavirág, édesgyökér, benedekfű, torma, grapefruit. Mindez megtalálható a Nutrilite Fokhagyma, Omega3, Multirost, készítményeiben is.

 

Nyáron, és nappal: LÉP, HASNYÁLMIRIGY, SZÍV, VÉKONYBÉL

Hangulati jelek: lustaság, a környezet nehézkes felfogása, érzelmi ingadozás, idegesség, önsajnálat.
Mivel segíthetünk: Gingko Biloba, orbáncfű, vadgesztenye, vörösáfonya, lucerna, kömény, gyömbér, fokhagyma, kapor. Mindez megtalálható a NUtrilite Doublex készítményben is.

 

Ősszel, és este: HUGYHÓLYAG, VESE, SZÍVBUROK

Hangulati jelek: képtelenség az ellazulásra, félénkség, bátortalanság, döntésképtelenség, nyugtalanság, érzékenység.
Mivel segíthetünk: fekete bodza, bojtorján, fekete ribizli, gólyaorrfű, porcsinfű, aranyvessző, kis virágú füzike. Mindez pótolható a Nutrilite célzott termékével, a Pálmalevéllel, Q10 zel, Omega3-al is.

 

Télen, és éjszaka: HÁRMASMELEGITŐ, EPEHÓLYAG, MÁJ

Hangulati jelek: harag, dühkitörések, sérelem vagy igazságtalanság érzése, ingerlékenység, elégedettlenség.
Mivel segíthetünk: apróbojtorján, lándzsásútifű, máriatövis, kőtörőfű, gyermekláncfű, orvosi veronika. Mindez pótolható a NUTRILITE RHODIOLA készítménnyel is.

 

Nem értek a gyógyfüvekhez, s nem is tanácsolom egyiket sem szakember megkérdezése nélkül. Van itt a szakértők között olyan tanácsadó, akihez lehet fordulni a védő, segítő teák összeállításában.

A NUtrilite termékek mögött 85 éves múlt, 500 világhírű kutató, orvos áll, s minden termékére 100 %-ban garanciát vállal. Bízok benne. Még soha nem csalódtam több mint 20 éve fogyasztom, és segítem vele az érdeklődőket.

Nem mondom, hogy könnyű megemészteni az írottakat, sem azt, hogy egyszerű követni a szervóránkat, viszont azt tudom, hogy minden véghezvihető, ha eldönti valaki, hogy megcsinálja!

Ne akarj mindenen egyszerre változtatni, csak egy témát, egy traktust segíts, s kérd ki a szakértő tanácsát.

Nemsokára elindul a HP 2.0 program, ami nagymértékben hozzájárul majd az egész szervezet tisztulásához, az optimális testsúly eléréséhez. Nem szenvedő fogyókúra lesz, hanem ÉLETMÓD.

Addig is érdemes elgondolkodni az összefüggéseken, meghatározni, melyik szerv szorul a leghamarabbi segítség adásra, s el lehet kezdeni.

Segítek!

 

Szigeti Erzsébet
életvezetési tréner
lektorálta Párom,
Benkő Péter
36 70 363 8094
ertederted1@gmail.com