Egy fantasztikus dél-olasz étel recepttel lepett meg minket Jamie Oliver! Hidegen és melegen is fogyasztható és a padlizsán-paradicsom verhetetlen párost alkot! Próbáld ki te is!

Hozzávalók

2 db nagy padlizsán

1 db kisebb lila hagyma

15 g friss petrezselyem levél

2 evőkanál sózott kapribogyó

1 marék zöld olajbogyó

5 db paradicsom

1 teáskanál szárított oregánó

2-3 evőkanál gyógynövény ecet

olívaolaj

padlizsan-porokolt-fokep

Elkészítés

A padlizsánt vágjuk nagyobb darabokra. A hagymát hámozzuk meg és szeleteljük fel. A petrezselymet is aprítsuk fel. A kapribogyót öblítsük le, az olajbogyót magozzuk ki és vágjuk darabokra. A paradicsomot szintén vágjuk fel nagyobb darabokra. Egy serpenyőbe melegítsünk fel olívaolajat, majd tegyük bele a felszeletelt zöldségeket, bogyókat. Fűszerezzük az oregánóval és tengeri sóval. Főzzük magas lángon 4-5 percig, néha keverjük meg a pörköltet. Ha a padlizsán már megpirult, akkor adjuk hozzá a gyógynövényecetet, majd ha az összes ecet elpárolgott, akkor szedjük le a tűzről. Tálaljuk apróra vágott petrezselyemlevéllel, pirított mandulával megszórva.