Születés hete május 3-7.

A születés csodája máig tartalmaz rejtélyes részeket. De a kinti élet elkezdéséhez egy igen fontos része a szülés és egyáltalán nem mindegy hogyan történik meg.  2003-tól tartják meg Magyarországon a rendezvénysorozatot, amiben a cél, hogy felkészítsék a szülőket a születésre és a szülésre. A születéshez kapcsolódó kérdéseikre ezen az eseményen széleskörű választ kaphatnak. A tudatosság ebben is nagyon fontos, ezért igyekeznek mindenre választ adni. A születés módjáról, helyéről, alternatív szülésekről, anya-apa közös felkészítéséről, a szülés kísérőjéről. Mindezt tudományosan szakképzett előadókkal és minél széleskörűbb tájékoztatással.  Nem vagyunk egyedül ebben sem, de nagyon fontos, hogy merjünk megnyílni és megkeresni az utunkat, a kérdéseinkre a válaszokat.

Az önismeret ebben a folyamatban is nagyon fontos. Tisztába kell lenni, hogy mi is az erősségünk, mi a gyengeségünk, mi szolgál minket és mi hátráltat a szülés során. Érdemes erről listát is írnunk, hogy mi az, amire ott és akkor szükségünk van és addig mit is tudunk megtenni, hogy viszonylag könnyebb legyen a gyermekünk világra segítése.

Mivel a szülés egy nagyon nehéz, ha nem a legnehezebb dolog az életben, de egyben a legszebb is. A következő idézet biztatóan elmondja, hogy ilyenkor minden felmenőnk velünk érez és minket segít, ha még a héttérből is, hogy minden rendben menjen. Erősítsen minket ez a tudat és annak a biztonsága, hogy a gyermekünk minket választott, hogy leszülessen a földre.

„Amikor egy nő életet ad a gyermekének, nem csak az angyalok, hanem minden női felmenője vele van. Azok, akik már rég elmentek, mind odasereglenek, és minden erejükkel a születés csodáját segítik.”- A. O. Esther

Csodálatos dolog, amiről Anyák nem tudnak és nem akarnak lemondani. Valahogy az élet mindig elénk hozza, hogy milyen csoda ez és nekünk is lehetőség, hogy egy élet hordozói, védelmezői, támogatói legyünk. A gyermek szokták mondani olyan, mint egy kisangyal, hiszen olyan közel van még az Alkotóhoz és ahogy figyeljük minden még igazi valójában mutatkozik meg. Nem gondolkodik, hogy éhes-e csak jelzi. Nem gondolkodik, hogy sírhat-e, hanem elkezd üvölteni, ha valamire szüksége van. Amikor pedig elkezd beszélni, mindent visszatükröz nekünk és néha bölcsebb, mint mi vagyunk. Ha figyelünk meghalljuk az üzeneteket, amit egy gyermek hozhat nekünk!

Legyen minden Anyának a legszebb szülése és ha túl vagyunk rajta, legyünk a legjobb támogatói egymásnak, hiszen mi Nők felelősek vagyunk egymásért! Legyünk egymás támogatói ebben is!

Mitruczky Szandra