1, A szúnyogok ellen nagyon hatásos a füst. Nem rakhatunk mindig tüzet, ezért a feltalálták a füstölőt, ami jó eredménnyel a szúnyogok ellen is hatásos. Ennek sok, terápiás változata és nagyon magas minősége emeli a környezetünk energiáját, jó irányba hangolhatja az embert is. Citromos illatok előnyben a szúnyogokkal szemben.

 
2, Savtalanító méregtelenítő kúrákkal felkészülhetünk a nyári vérszívók érkezésére. Ha kevésbé leszünk ízben megfelelőek, kevésbé fognak minket meglátogatni és szívogatni. Érdemes tudatosan tenni az egész-ségünkért, s a Húsvét böjtjével megtisztulni, hogy aztán elkerüljenek a szúnyogok.
Az egyik hatékony kúra a Bentonit – ásvány-agyag por táplálék-kiegészítő fogyasztása. Egy csapott kávéskanál mennyiségét egy pohár tiszta vízben elkeverve juttathatjuk a szervezetünkbe. Nem a feloldásért, hanem a könnyebb bevitelért keverjük folyadékkal és hagyjuk, hogy a rendszeres használat szépen megtisztítsa a teljes emésztési utat a testünkben. Érdemes ehhez egy adott időpontban fogyasztani naponta – hét napon át, majd 2-3 nap szünet alatt megtapasztalni a különbséget. Lehet, hogy azonnal érzékelhető lesz a változás. lehet, hogy folyamatában tapasztalunk megkönnyebbülést, súlyvesztést, méregtelenítést, kellemesebb test- és szájszagot. Idővel a mérgek távozása maradandó vér-tisztaságot, savak lekötését és nyugodtabb bélműködést eredményez. 
 
 
3,  Ha már megesett a baj, a csípést hűsítő mentolos bentonit sportkrémmel vagy regeneráló bentonit krémmel kezeljük. A krémek ásvány-agyag tartalma, gyulladáscsökkentő minősége enyhíti a fájdalmat, gyors, panaszmentes regenerációt eredményez.
 
 
A csípés keletkezésekor azonnal használható, nem kell megvárni a pirosodást, égető vagy csípő érzést. Az agyag, méregtelenítő hatásánál fogva azonnal kölcsönhatásba lép a feltárulkozó mérgekkel és magába szívja – így méregtelenít. A krém teljes egészében beszívódik, míg az esetlegesen fenn maradó agyagpor könnyedén lesimítható a bőrünkről. Ellenjavallat nélkül használható gyerekek és idősek esetébe is. Kivétel az emberi testen a kisagy és a szív feletti terület, ahová agyagot ne tegyünk! Nagyobb kezelendő felület esetén akár pakolás is készíthető a bentonit – azaz ásvány-agyag – porból. Ehhez a bentonit – ásvány-agyag – porból tiszta víz hozzáadásával készítsünk tejföl sűrűségű, jól kenhető állagot, s kenjük a kezelendő felületre. Száradás után, ami a hatóidő, mossuk le és élvezzük a bársonyos tapintást, a megújult bőrünket.
 
4, Az illóolajok az élet finom és elegáns eszenciái. A rovarokkal szemben is vannak lehetőségek, amik ellen az illóolajok is segíthetnek. A szúnyogok esetében a karakteresebb zöldek a leghatékonyabbak. A nyár finom fűszere és teája, a kakukkfű – amit krumplis ételek, levesek és szószok kedvelt fűszereként sokan használunk naponta, de a férfiaknak szánt kozmetikai készítményekben is örömmel fedezzük fel illatanyagként –illóolaja is ilyen. A  bazsalikom – a paradicsomos ételek nagy barátja –illóolaj, a hűsítő borsmenta illóolaj és geranium illóolaj kifejezetten szúnyogot irtó hatású.
 
 
Használathoz bármilyen hordozó olajat tegyünk egy kis tálba és a kiválasztott szúnyogirtó illóolaj pár cseppjét cseppentsük hozzá. Az így párologtatott erős illat távol tartja a betolakodókat. Ehhez aromalámpa használata ajánlott, mert ekkor egy kis gyertyával az olajat tartó edényke alatt, még energetikailag is és az olaj melegen tartásával lehetünk eredményesebbek.
Egy másik lehetőség, hogy a kiválasztott illóolaj cseppjét a tusfürdő, testápoló, vagy naptej folyadékába cseppentve, mint hordozó anyag, bekenjük magunkat és ezzel védjük a bőrünk.
 
Vigyázat, az illóolaj töményen nem bőrre való, kimarhatja és irritálhatja, ha nem oldjuk fel a koncentrátumot.
 
Linka