Rügyfakadás

 

Friss, hideg, élénkítő levegőt szimatolsz, ha reggel kilépsz az ajtódon és elindulsz munkába, vagy viszed a gyerkőcöket a suliba, kiviszed a férjed a reptérre, berohansz a kórházba egy rokonhoz, onnan rohansz a boltba, hogy aztán betoppanj a munkahelyedre, csak úgy, mint mindig. Amikor belépsz, senki sem láthatja rajtad, hogy mennyi minden van már aznap a hátad mögött. Sőt, azt sem, hogy hány és hányféle gond nyomja a válladat. A magánéletedet illik kívül hagyni a munka kapuján.

 

Ebben az évben is eljött, mint mindig a tavasz

 

Még nem látszik? Valóban nem. Friss, hideg, élénkítő levegőt érzel, de meleg, lágy napsugarak sehol sincsenek, daloló madarak is alig.  De a rügyező gallyak a fákon már átadják a tavasz üzenetét, ahogy az első gólyák is jelzik, a tél már nem ura az időnek. Érzed, ahogy zsibongani kezd az élet, ahogy pezsdül minden, ott legbelül.

 

 

 

 

Nőnek lenni jó!

 

Bizony, bizony, nőnek lenni jó. Nőnek lenni páratlan és csodálatos ajándék! Manapság nemcsak a társadalomban törekszenek arra tudatosan direkt és indirekt módszerekkel, hogy minél kevésbé éld meg a nőiességedet, minél kevésbé éld meg magad női lényedet előre engedve ebben a férfias világban. Törekszenek erre, általában tudtukon és akaratukon kívül azok a férjek, apák és fiúk, akik a média, a social media, a „dirrektált vizualizációs, 18-as karikás oktatófilmek”, és egyéb behatásokra azt gondolják, hogy a nőnek, a mellettük élő hölgynek akkor jó, ha úgy bánnak vele – ide értve x illetve y szituációt is – ahogyan azt sugallja a környezeti direktíva. Nem sok férfi ül le, hogy önmagában megkeresse azt a férfit, aki tisztelni tudja a Nőt, aki örülni és boldoggá tenni képes egy nőt, konkrétabban: a szíve hölgyét. Felülkerekedve a környezeti behatásoknak.

 

 

 

 

Csak elvben, vagy a valóságban is Nő vagy?

 

Vajon Te, aki hölgyként olvasod ezt a cikket, Te leültél már arról gondolkodni, hogy ki vagy te valójában?  Nőként, anyaként, társként, feleségként, mint barátnő, mint kolléganő? Leültél már valaha is azon meditálni, hogy ha nem lenne ez meg az a társadalmi norma, közvélemény, követendő példa, vagy ha nem az 52 éves Cindy Crawford szerepelne a Versace tavaszi kampányában, akkor te személy szerint hogyan tudnád megélni a nőiességedet, a benned élő nőt, a benned élő kislányt?

 

Közelebb kerülsz a Belső Nőhöz önmagadban, ha folyton kívülre figyelsz? Önmagad vagy, amikor folyton megfelelsz valakinek, akinek „joga van” diktálni, hogy te hogyan legyél NŐ?

 

 

 

 

Van a firenzei Uffizi Képtárban egy festmény. Sandro Botticelli alkotása, 1480 körül készítette a művészettörténészek szerint. Az olasz reneszánsz felfogása tükröződik ebben a képben: milyen is a nő, az Istennő? Vénusz születése (The Birth of Venus) a műalkotás címe. Talán ismered is, talán álltál is előtte azon merengve, hogy: „Na, ő igen, ő aztán igazi nő, én meg? Na, én meg az Istennő!” Nem tudom ki az, aki ennyire magabiztosan rávágja ott a festmény előtt az utóbbi mondatot.

 

Tudsz Istennővé válni?

 

A magabiztosságnál kezdődik, pont ott születik meg, a NŐ! Addig, amíg ezt nem érzed határozottan, addig nem fogsz tudni Sophia Loren-szerű sejtelmes-delejes mozgással prezentálni egy sztriptízt, vagy nem fogsz tudni rákacsintani a hajnalban árut pakoló fiúra, aki utánad kurjant, amikor elrohansz előtte az utcán.

 

 

 

Nem tudom, hogy épp hol tartasz önmagad nőként való megismerésében, nem tudhatom, hogy milyen tapasztalatokon vagy már túl az életedben. Sőt azt sem tudhatom, hogy milyen élmények várnak még Rád. Viszont azt tudom, hogy életed minden percében próbáld meg megélni magad NŐKÉNT.

 

Ne add az életidődet másnak. Légy, aki mindig is voltál!

 

Ha van időd, kényeztesd magad! Zenével, egy elegáns ruhával, egy aromafürdővel, egy beszélgetéssel. Tölts időt a lányoddal, az anyukáddal, egy a pároddal közösen kreált vacsorával, vagy bármivel, amivel lényed minden sejtje átérzi a nőiséged megvalósítását.

 

 

 

 

A nőiség kortalan, a nőiség örök

 

Légy független, légy szabad. De tudd, ez nem azt jelenti, hogy szingliként élj társadalmi magányt. Sokkal inkább jelenti azt, hogy felvállalva saját női mivoltodat, megéled azt az életed minden percében. A párkapcsolatodban, szerelmedben, a munkádban, a szüleiddel gyermeki mivoltodban, a testvéreiddel, a rokonaiddal a családi környezetben. Légy a helyeden, tanuld meg és add át a gyermekeidnek. Legyenek bár fiúk, vagy lányok az utódaid, nagyon nagy szükségük van rád! A Nőre, így nagybetűsen.

 

 

 

 

Kezd önmagaddal. Légy kortalan, fiatalos, lendületes és vidám. Légy tele a tavasz életenergiájával, a nyár telített ízével, az ősz termékeny bujaságával, a tél megnyugvást sugalló melegével. Légy a teljesség, a gondos és ápolt Nő, akihez a fiatalabb kollegina tanácsért fordul, akiben nem vetélytársat látsz, hanem a jövő folytatását, akinek átadhatod a stafétabotot. Légy a Nő, aki maga a megbízhatóság, az szolid elegancia, a tapasztalat és a tudás bölcsessége.

 

 

 

Istennőként születtél, mint Vénusz. Fiatal szépséged maga a csábítás. Kortalan bölcsességed pedig a jövő ígérete, a forrás, a tápláló erő, ami képes megtartani és továbbadni az életet.

 

 

 

Adj időt magadnak

 

Adj időt magadnak. Gyere el, és élvezd a gondtalanság perceit, hogy feltöltődve, magadhoz ölelhesd a világot és benne mindazokat, akik fontosak neked.

                                            

Várlak ingyenes átváltozós klubomba.

 

https://www.facebook.com/groups/394352541036327/

 

Iratkozz fel a Rózsalevélre. Minőségi tanácsokat olvashatsz!

 

https://salesautopilot.s3.amazonaws.com/newsletter/letter/nl74344/ns134705/subscribe.html

 

                                     

 

Szórádiné Páll Rózsa

életminőség szakértő

 

+36 30 341 8660

[email protected]

http://www.healthwithflavon.com/M-37604