Gaston Boru fontos személy az életünkben. Ő egy Férfi! Tőle megtudtuk, mire vágynak egy kapcsolatban a férfiak? Az első interjú olyan jól sikerült, hogy kedvet kaptunk a folytatáshoz. Megkértük, avasson be bennünket újabb férfi-titokba. Gaston szívesen vállalta, hogy megosztja velünk őszinte gondolatait egy mindenki számára vágyott állapot eléréséről.

 

 

– Múltkor a szerelem fontosságáról volt szó. Mi lenne, ha most is egy hasonló fajsúlyos fogalomról elmélkednénk?

 

– Vágjunk bele!

 

 

– Legyen akkor a boldogság és társ összefüggése! Te hogyan értelmezed?

 

– Úgy tapasztalom, hogy különböző vélemények vannak a boldogság és a társ összefüggésében. Személyes tapasztalatom és ismerőseim elmondása szerint az ember boldogtalan, ha nincs ideális párkapcsolatban. Ez nem jelenti azt, hogy rövid ideig ne tudjon az egyedül élő ember saját magának örömet okozni, boldogság érzetet generálni. A hit, a drog és rokonok elfedik a gondot, sőt saját magunkat be is tudjuk csapni, mert az agy erre is képes. El tudjuk hitetni magunkkal, hogy boldogok vagyunk. A természet arról gondoskodott, hogy egy férfi és egy nő kölcsönös érzelmi kötődése esetén a boldogság rájuk köszöntsön. Ebben az esetben nem kell erőlködni, magunkat győzködni, egyszerűen szárnyalni tud velünk a boldogság. A boldogság bennünk van, mi érezzük, de az érzést normális esetben a külső ingerekből merítjük.

 

 

 
 

– Hol keressük ezeket az ingereket?

 

– A legegyszerűbben a külső ingert szerető páromtól kaphatom. Gondoljuk csak végig, ha egy lakatlan szigeten egyedül vagyok, tudok-e boldog lenni? Szerintem csak nagyon nehezen. Persze ez már a magány kategóriája. Ezt könnyen megérti mindenki. Ha a szigetre tévedne egy kis madár, az mát pozitív hatást váltana ki. Ha még nem lettünk depressziósak és ki tudjuk mutatni szeretetünket, akkor ez a madár megkapná tőlünk a lehető legnagyobb gondoskodást. Ha éreznénk, hogy a madár örül nekünk, akkor melegség öntené el a szívünket. Megkaphatnánk egy ingert a boldogság kialakulásához. Igen, boldogok tudnánk lenni egyedül egy szigeten is, de ez a sziget már nem lakatlan. Én és a kedves madaram élünk rajta.

 

 

 – A boldogság akkor egy érzés?

 

– A boldogság relatív érzés ráadásul. Nagyon boldogtalan tud lenni egy kiegyensúlyozott gazdag ember, ha életvitelében negatív hatás éri. Ugyanakkor nagyon boldog tud lenni egy hajléktalan, ha aznap kap valakitől több, mint elegendő pénzt, vagy segítséget. A boldogság nem fokozható. Nincs boldog, boldogabb, legboldogabb állapot. Vagy boldogok vagyunk, vagy nem.

 

 

 
 

– Egyedül boldogok tudunk lenni?

 

– Igen, de aki egyedül boldog tud lenni, az nem tud boldog lenni párkapcsolatban. Ugyanis a boldogság a párkapcsolatban teljesedik ki.

 

 

– Lehet-e valaki boldogtalan egy párkapcsolatban?

 

– Igen. Nagyon. A természet törvénye szerint csak az ideális partnerek kapcsolata lehet tartós, akár örökéletű boldogsággal telített. Az ideális partner megtalálásához szerencse kell, vagy sok időt kell szentelni a kereséséhez. Mindenkinek több millió ember lehetne az ideális párja a Földön. A közvetlen környezetünkben azonban nagyon kevés van. Találkozni kellene velük, fel kellene ismerni, hogy ők azok és merni kellene pozitívan dönteni, azaz kiválasztani. A kiválasztás sikere a nőktől függ. A férfiak csak udvarolgatnak, ők egyszerűbb lények. A nők a döntés hozók. A legszomorúbb dolog akkor következik be, ha a nők ilyen-olyan megfontolásból akkor is pozitívan döntenek, amikor biztosan tudják, hogy nem az ideális párjukat választják ki. Persze lehetnek szerelmesek, szerethetik egymást, boldogok is lehetnek, de az biztos, hogy a kapcsolatuknak vége lesz. 1 hónap, 1 év, 10 év múlva. Teljesen mindegy. Vége lesz. Boldogtalanok lesznek, elválnak. És mind a két fél újabb erőfeszítésekkel indulhat neki az újabb boldogság keresésnek. Vigyázzunk egymásra! Tiszteljük egymást, kerüljük a hozzánk nem illőket. Becsüljük meg a párunkat, szeressük nagyon. Minden nap, mintha az az utolsó napunk lenne. Boldogságot mindenkinek!

 

 

 
 

 – De hogyan értelmezzük a boldogságot?

 

Ha a boldogság érzését nulla szintre helyezzük, akkor mindenki boldog. Ha a boldogság létrejöttét a párkapcsolatban megvalósuló szinten értelmezzük, akkor már jóval kevesebben részesedhetnek ebből az érzésből. A boldogság nem fokozható. Vagy van, vagy nincs. Ha Te nem vagy párkapcsolatban, akkor a Te mostani érzésed nem éri el a boldogság szintjét, tehát nem vagy boldog. Rettenetesen szerencsés vagy, hogy Te mégis úgy gondolod. Emlékezz vissza korábbi élethelyzeteidre, illetve próbálkozz egy újabb párkapcsolatot (jót!) kialakítani.

 

 

Többen úgy gondolják, csak akkor lehetnek boldogok párkapcsolatban, ha már egyedül is boldogok tudnak lenni.

 

– Szeretném felhívni a figyelmet egy nagy veszélyre. Tételezzük fel, hogy lehet boldog az ember egyedül. Aki ezt így érzi, erőteljesen hangot is ad annak, hogy ez lehetséges, sőt a boldog párkapcsolat is csak így teljesedhet be. A hiszékenyebb, tanácstalan, szomorkodó, nem boldog egyedül élő embertársaink meghallják ezt a hangot, talán még logikusnak is tartják, tehát könnyen elfogadják. Erőteljesen dolgoznak azon, hogy ők is boldogok legyenek egyedül, hisz ez egy előfeltétel a boldog párkapcsolat beteljesüléséhez. Próbálkoznak, próbálkoznak. Különböző érdekes programokra jelentkeznek: tánciskola, jóga, filmklub, fitness, nyelvtanfolyam, utazások, kirándulások, stb. Biztosan javul a közérzetük. Egyáltalán nem ártalmas mindez. De még mindig nem érzik magukat boldognak. Néhányan próbálkoznak a Xanax-szal, mások az alkohollal, esetleg a kettővel egyszerre. Még mindig nem boldogok. Már nagyon kivannak, de semmi. Nem mernek már emberek közé sem menni, bűntudatuk lesz. Kezdik keresni a hiba okát magukban. Nem jönnek rá, mi a baj. Barátok, barátnők tanácsát kérik, rokonok okos tanácsokat adnak. De nem jön a boldogság. Eltelik pár év, valaki feltűnik a semmiből, aki észrevesz. Tetszik neked nagyon. Pánikba kerülsz. Most mit csinálj, hisz nem vagy még boldog. Kicsit szétesel, nem veszed fel a telefont. Lekoptatod a párjelöltet. Titokban pszichológushoz mész. Ha szerencséd van, kapsz egy-két jó tippet, mit csinálj. Ha nem, elvesztél. Maradsz örökre egyedül, vagy belemész egy boldogtalan kapcsolatba, amit nagyon megsiratsz pár év múlva.

 

 

– Ez borzalmas!

 

– A fentiek persze csak egy rémálom szüleményei, de embertársaim érdekében kérem, hogy aki egyedül boldog tud lenni, az nagyon örüljön ennek a képességének, de ne adjon hangot ennek, mert megzavarja azokat, akik a természetes, egyszerű módját választják a boldogság keresésnek: találkoznak valakivel, szerelembe esnek, boldogok lesznek.

 

 

– Ilyen egyszerű?

 

– Sokkal egyszerűbb, mint gondoljuk. Ne görcsöljünk!

 

 

Tudnak veled konzultálni azok, akik érdeklődnek a téma iránt?

 

– Természetesen. Akár kommentben, akár levélben, akár személyesen kereshetnek azok, akiknek véleményük van a témával kapcsolatban. Sőt! Kifejezetten élvezném, ha megismerhetném az olvasók véleményét a boldogságról, szerelemről, párkapcsolatról.

 

 

 – És ha valaki személyesen szeretne találkozni Veled?

 

– Állok rendelkezésére az illetőnek. Egyeztetünk egy mindkettőnk számára megfelelő időpontot.

 

 

Gaston Boru

[email protected]