Magunk között vagyunk, valljuk meg őszintén, bizony nem teljesen alaptalan a férfiak ama megállapítása, hogy egy női táskában csak egy dolog nincs: rend! A következő gondolatokkal abban szeretnék neked segíteni, hogy táskád, pénztárcád ne erről a megállapításról tanúskodjanak, hanem „pénzmágnesként" működjön. Uraknak is hasznos lehet ez a néhány gondolat (különösen az 1-es, 3-as és 6-os pontok), ha pl. táskát, pénztárcát szeretnének ajándékozni kedvesüknek!

 

 

 

 

1. A táska formája legyen kedvező!

 

A kedvező táska-forma – hasonlóan a gazdagság vázához – alul széles, fölül keskenyebb. Az ilyen forma abban segít, hogy inkább gyűjtsd, mint költsd a pénzt!

 

 

 

2. Becsüld a táskádat!

 

Táskád és pénztárcád (bővebben a 4-es pontnál!) tartalmát mindig tartsd rendben, fordíts erre néhány percet a nap végén! Ne tedd táskádat a padlóra! Egy kínai mondás szerint „Ha a táska a földön, a pénz az ajtón kívül". Ne engedd az embereknek, hogy a pénzeden tapossanak!

 

 

 

3. A táska színe legyen

 

 – piros a szerencséért és a védelemért,

 – fekete a karrierért és a gazdagodásért,

 – piros és arany együtt a szerencsés áldásokért,

 – bíbor és ezüst együtt a luxus gazdagságért,

 – vagy zöld az anyagi növekedésért, új bevételekért.

 

 

 

 

 

 

 

https://www.fengshuibolt.hu/images/shop/product/2188782d27e43b3a46093e4a97dc3068.jpg4.  Aktiváld anyagi szerencsédet!

 

 

Pénztárcádba a készpénz mellé helyezz három kínai pénzérmét szalaggal átkötve! https://www.fengshuibolt.hu/?page=shop/flypage&product_id=1216&category_id=6bb5509da0dcb6e2942cdf0152c18d7d&

 

 

 

Hitelkártyáidat, befizetendő csekkjeidet (vagy bármit, ami pénzkiadással jár) ne tartsd együtt a készpénzzel! A tárcádban a papírpénzt rendezd azonos állásba emelkedő értékben!

 

 

Pénztárcádban mindig legyen „vésztartalék", amit nem költesz el. Ez legyen vagy 8 db bankjegy, vagy olyan összeg, ami tartalmazza a 8-as számot. Erre azonban ne „vésztartalékként" gondolj, hanem „pénzmágnesként", ami magához vonzza a többi pénzt, tehát növeli a bevételedet. Ha van rá módod, legyen nálad olyan pénz, amit gazdag embertől kaptál!

 

 

 

4. Tarts magadnál több pénztárcát! Több pénztárca, nagyobb gazdagság.

 

 

https://www.fengshuibolt.hu/images/shop/product/2af65adb47bb305388dcac804c2eeed8.jpg

 

Táskádban rejts el Yuen Pao-t, ami a luxus gazdagság szimbóluma. Ez ugyancsak „pénzmágnesként" funkcionál. https://www.fengshuibolt.hu/?page=shop/flypage&product_id=983&category_id=6bb5509da0dcb6e2942cdf0152c18d7d&

 

 

 

 

 

 

 

5. Tartsd frissen táskád, pénztárcád pénzvonzó Chi-jét!

 

Ne hordj mások által már használt táskát és pénztárcát, nem tudhatod, milyen szerencsével rendelkezett előző tulajdonosa! Ha úgy látod, hogy táskád már elhasználódott – vagy csak meguntad azokat – bátran vásárolj újat.

 

https://www.fengshuibolt.hu/images/shop/product/594072ea5d2536f1b6d355df586ed632.jpg6.

 

 

 

6. Ajándékozz táskát vagy pénztárcát a jó szerencséért!

 

Ha így teszel, sose add át ezeket üresen. A pénztárcába helyezz három kínai érmét piros szalaggal átkötve, a táskába pedig helyezz el piros borítékban ugyancsak szerencse érméket. Amikor átadod, fogalmazd meg a következő gondolatot: „Azért adom neked ezt a táskát / pénztárcát szerencse pénzzel, hogy gazdagságod növekedjen életed végéig!"

 

 

 

 

 

Szilvásy Judit

Okl. mérnök,

Feng Shui oktató-tanácsadó