A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 42. alkalommal gyűltek össze kiállítók és utazni vágyók. Hatalmasabb kavalkád fogadta az érdeklődőket, mint a korábbi években. A statisztika szerint 35 ezren voltak kíváncsiak a lehetőségekre. Ennyire vágyjuk a nyarat?

30 ország közel 300 kiállítója mutatta be és meg kínálatát. Most debütált a két rendezvény sikerrel, hisz utazás és hajózás a nyár, a jó idő, a pihenés, a turizmus jellemzői!

Voltak, akik kész tervvel érkeztek, hogy a kiállítók által biztosított kedvezményekkel élhessenek. Voltak, akik tanácsot és bíztatást vártak, hogy merre és milyen formában szervezzék nyári pihenéseiket. Sokan azonban csak a hangulatért tértek be a HUNGEXPO területére, a nyüzsgésért, a kavalkádért, a nagyszerű programokért. Ez az esemény az első hírforrás arról, hogy idén is lesz nyár!

A turisztikai szakértők szerint nagyszerű, hogy a lakosság egyre nagyobb számban keresi fel az Utazás kiállítást, mert ennek oka az is, hogy egyre többen engedhetik meg maguknak és családjuknak a magyarországi vagy külföldi utazást.

 

A megnyitón a Hungexpo vezérigazgatója elmondta, hogy a turizmus világában is csak azok maradhatnak meg sikeresnek, akik kínálataik összeállításakor figyelembe veszik az utazni vágyók aktuális igényeit. Ebben a szegmensben is igaz, hogy csak a változás, a megújulás az állandó!

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője nagy sikerként jelentette be, hogy Budapest nyerte meg az European Best Destinations szavazásán a legjobb európai úti cél címet. Ez azt is jelenti, hogy Budapest a turizmus mellett a kultúra és a sport fővárosa lett a hozzánk kirándulók szemében.

Mi mindent élvezhetett, aki részt vett a programokon?
A Blogger Corner-t felkeresők nemcsak izgalmas beszámolókat hallhattak a legismertebb utazó bloggerektől, hanem hasznos tanácsokkal is gazdagodhattak. Nagy bajban volt az, aki a Járatlan Utakon Fesztivál (Magyarország legnagyobb független és extrém utazókat megkereső esemény) közel 60 előadását végig akarta hallgatni, mert nem volt könnyű választani a témák közül: fenntartható turizmus, környezettudatosság és aktív turizmus.

Az Aktív sziget idén is hatalmas sikert aratott, hisz ki ne akarta volna kipróbálni a virtuális utazás lehetőségét, pl. egy szabadulószobát, biciklitúrát vagy épp egy katonai sátor-kalandot. Itt lehetett részese mindenki, aki idelátogatott a Nyaralóhajózási Programnak, ahol Magyarország első nyaralóhajóját mutatták be.

 

A Diák Szakmai Napon 5 magyarországi egyetem hallgatóinak munkáit ismerhették meg a látogatók. Turisztikai projektjeik versenyeztek szakmai zsűri előtt. Nagyszerű programokat élvezhettünk!

Idén a külföldi díszvendég Algéria volt, a belföldi pedig Bács-Kiskun megye Kecskeméttel.

Különleges élményt és látványt nyújtott a Hungexpo G pavilonja, ahol a Balatont és a tengereket idézte meg a közel 110 db hajó. 

Hogyan lehet víz és szél nélkül vitorlázni? 
A Budapesti Boat Show kiállítás megmutatta! Volt ott elektromos meghajtású hajó – extra mennyiségben, a Magyar Vitorlás Szövetség kedvezménykártyája, számos cég hajóújdonsága, és persze rekord méretek vitorlás- (15 méteres Jeanneau 51 láb) és motoroshajókból (Suncamper 35 és Balt 818-as), na és persze a magyar fejlesztésű-gyártású verseny trimarán is!

Mindannyian új tudással, friss élményekkel és tettre készebb nyárvárással hagyhattuk el a Hungexpo területét!