Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 1 db póréhagyma
- 2 db közepes cukkini
- 1 kg burgonya
- 2 db szardella
- 1 pohár fehérbor
- 565 ml tej
- 565 ml zöldség alaplé
- 1 kg tőkehal filé
- ízlés szerint só és fekete bors
- 1 marék petrezselyem
- 5 evőkanál olíva olaj
- fél citrom leve
Elkészítés
A hagymát és a póréhagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. Egy serpenyőben, az olíva olajon pároljuk meg a hagymákat. A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk ketté és a magokat távolítsuk el és vágjuk apró kockára. Adjuk az apróra vágott cukkinit a hagymához. A burgonyát is hámozzuk meg és vágjuk kockára, majd tegyük a cukkini és a hagyma mellé a serpenyőbe és keverjük hozzá a szardellát is. Öntsük hozzá a fehérbort, a tejet és a zöldség alaplét is. Forraljuk fel és főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ha a burgonya megpuhult, akkor adjuk hozzá a tőkehalat is és főzzük tovább 15 percig. Keverjük meg alaposan, nem baj ha kicsit szétjön a hal, hiszen annál gusztusosabb lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Szórjuk meg durvára vágott petrezselyemmel és újhagymával. Ízlés szerint locsoljuk meg citromlével.
Hagyj üzenetet