Hozzávalók

 

  • 455 g tészta
  • 1 db tojás
  • 100 ml tejszín
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 12 szelet füstölt szalonna
  • 3 marék zsenge zöldborsó
  • 2 szál menta levél
  • 2 marék reszelt parmezán sajt

 

 
Elkészítés

A tésztát főzzük meg forrásban lévő sós vízben. Habverő segítségével keverjük össze a tojást és a tejszínt, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A szalonnát vágjuk vékony csíkokra és egy serpenyőben süssük ropogósra. Ha a tészta félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a zöldborsót is és főzzük meg együtt a tésztával. Ha megfőtt a tészta és a borsó is, akkor szűrjük le. Keverjük hozzá a szalonnát és az apróra vágott menta felét, majd a tejszínes-tojásos öntetet is keverjük hozzá. Ha még szükséges, akkor sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor szórjuk meg a reszelt parmezánnal és az apróra vágott mentalevéllel.