Bármit fogyasztasz el táplálékként, az ételed átadja neked a tudását is. Minden amit megeszel, rendelkezik intelligenciával. Vagyis ha alacsony intelligenciájú rabszolga ételt fogyasztasz, mint például a búza, akkor ezt a tudatosságot veszed magadhoz. Rabszolga étel alatt azt a táplálékot értjük, amelyet a meghódított és leigázott embereknek adtak. A leigázott indiánoknak és feketéknek kenyeret adtak, olyan ételt, amelynek fogyasztásához egyáltalán nem voltak hozzászokva. Ezzel szemben az előkelőségek világában a fehér kenyér luxuscikknek számított. Egyes ételek megbélyegzettek. Az olyan megbélyegzett ételekből, mint a búza, mindig el kell távolítani az alaphiedelmeinket és a csoporttudatot.

Mik ezek az alaphiedelmek? Ezek határozzák meg hogyan látjuk önmagunkat és az Univerzumot, amelyben élünk. Az alaphiedelmek okai mind az örömeinknek, mind a szenvedéseinknek.

 

A lisztérzékeny betegek alaphiedelmei:

"áldozata vagyok a családomnak",

"nem vagyok képes befogadni mások szeretetét",

"tökéletességre törekszem"

 

Akinek lisztérzékenysége van, általában áldozatszerepben éli az életét. A tökéletességre törekszik perfekcionizmussal, maximalistaként éli az életét és nem képes befogadni a szeretetet.

 

Az alaphiedelmeink, nagyrészt tudattalanok előttünk, melyek nagy hatású gyerekkori élményeink hatására fejlődtek ki bennünk. Általában az alaphiedelmek az okai azon tapasztalatainknak is amelyek, újra és újra mintaként ismétlődnek az életünkben. A gyerekkori megtapasztalásaink során kialakulnak bennünk alaphiedelmek a világról és önmagunkról, melyek aztán mélyen betokozódnak a pszichénkbe. Az alaphiedelmek sajátossága, hogy kiszűrnek mindent, ami érvényteleníthetné ezeket a hiedelmeket, és mindent megtesz azért, hogy igazolják önmaguk érvényességét. Ezért még több bizonyítékot kapunk rá, így még inkább hiszünk a hiedelemben.

 

Szeretnél változtatni egészségi állapotodon?

Szeretnéd megtalálni a megoldást arra, hogy bármit megehess, amit megkívánsz, anélkül, hogy hasmenésed és egyéb tüneteid lennének?

Jelentkezz be egy ThetaHealing konzultációra vagy vegyél részt a három napos önfenntáró tanfolyamon és találd meg a saját alaphiedelmeidet, hogy miért alakult ki a lisztérzékenységed!

 

Szalainé Blazsek Mónika

ThetaHealing Tanár és Konzulens

 

www.gondolatvaltas.hu

[email protected]

+36 20 3647 527