A címet olvasva biztosan úgy gondolod, hogy a te ágyad makulátlanul tiszta, hiszen rendben tartod, de az a szomorú igazság, hogy valószínűleg te is egy apró élőlény ürülékében alszol minden nap. Ez nem más, mint a poratka.

A poratka mindenhol megtalálható, ahol az ember megfordul, hiszen az elhullott hámszöveteinkből táplálkozik. Az ágymatrac, a kanapé, a fotelek vagy épp a plüssállatok például kiváló lakhelyei ezeknek az aprócska élőlényeknek. A jelenlétük késő tavasszal, nyár végén és kora ősszel, a fűtési szezon beköszönte előtt a legmagasabb.

Miért káros a poratka?

Becslések szerint az allergiások száma Magyarországon már meghaladja a 2 millió főt, az asztmában szenvedőké pedig 400-800 ezerre is tehető. Fontos tudni, hogy az asztmás megbetegedések 50-80%-át a házi poratka okozza, és becslések szerint a világon az emberek 40%-a szenved tőle allergiában.

Sokan téves következtetéseket vonnak le, amikor összekapcsolják az allergiás tünetek megjelenését a lakásban található por mennyiségével, de a probléma hátterében valójában nem a házi por, hanem a poratka áll. Ez a kis élőlény mikroszkopikus méretűre töredezett, így a levegőben szálló ürüléke az, ami a jellegzetes allergiás tüneteket kiváltja. A lakáson belüli allergének közül a házipor-atka jelenléte vezet leggyakrabban légúti allergiához.

Hogyan szabadulhatunk meg a poratkától?

Sokakat megnyugtat, ha bizonyos időközönként kiporszívózzák matracaikat, illetve a kanapét, foteleket. Sajnos számukra van egy rossz hírünk: ettől még a poratkák maradnak ott, ahol voltak. Nem érdemes porszívóval nekiesni a matracnak, ugyanis a túl nagy szívóerő miatt a felső szövetszálak lezáródnak, így a poratkák nem tudnak távozni a matracból. Éppen ezért érdemes kifejezetten erre optimalizált matractisztítót beszerezni. A minőségi matractisztítók egy úgynevezett roll&beat mód segítségével a legmélyebb rétegekből is képesek felrázni és kiszívni a káros poratkákat, ráadásul az UV-C fertőtlenítő lámpájukkal képesek a baktériumok, allergének és poratkák 99%-át eltüntetni.

te-kivel-aszol-egyutt-1

A Hoover Ultra Vortex matractisztítónk is ilyen! A csúcsminőségű tisztítási eredményt teljes mértékben száraz technológiával érjük el, vegyszer- és kemikáliamentesen.

te-kivel-alszol-ikonok

A mikrofilterrel ellátott matractisztító három funkcióban használható; sima porszívózás, roll&beat funkció és fertőtlenítés. A matracok, kárpitozott felületek tisztására természetesen a roll&beat az ideális, hiszen használata során a turbókefe 4200 percenkénti fordulattal működik, így mélyebb tisztítást biztosít – nemcsak felszívja, hanem ki is veri a port a porszívózott felületből. Emellett UV-C lámpa segítségével fertőtleníthetjük is a kezelt felületet, és megakadályozza a poratkák visszatérését.

te-kivel-aszol-egyutt-5

A készülékkel nem csak matracainkat, de a kanapékat, párnákat, és bármilyen más, kárpitozott felülettel rendelkező bútorainkat is megtisztíthatjuk. Emellett turbókeféjének köszönhetően ideális a kis állatok szőrének eltávolítására is.

Candy Hoover Hungary Kft.
Email: customerservice@candy.hu
Telefonszám: 06-1 / 798-4932
Web: www.candy.hu