Tudod mi az izomstimuláció?

 

„Az izomstimuláció passzív izomtorna. A bőrön áthatoló áram (interferencia áram) nem okoz kellemetlen áramérzetet. Olyan mesterséges inger éri az izmokat a bőrön keresztül, mintha csak az idegrendszeren keresztül jött volna a jelzés. Feszesíti a bőrt és az izmokat, illetve fogyasztja az izmok közötti felesleges zsírszöveteket, serkenti a nyirokáramlást, élettani hatások is létrejönnek. Az izmok működésbe jönnek, a vérkeringés és anyagcsere fokozódik. Segít az alakformálásban, az izmok megfeszítésében.”

 

 

 

 

 

 

Miért éppen géppel stimulálj?

 

A Kegel8 angliai fejlesztésű és ottani gyártású eszközöket otthoni, illetve magánklinikai keretek közötti használatra fejlesztették ki.

A hüvelyi elektrostimulációs kezelés a gátizmok megerősítésére szolgál, akárcsak a hagyományos Kegel gyakorlatok. Különösen azokban az esetekben javasolt, amikor a gátizomzat rendkívül meggyengült és a torna nem lenne hatékony a megfelelő izmokra való ráérzés és azok akaratlagos működtetésének hiánya miatt.

 

Az elektrostimulációs eszköz használatával az izomzat felépül. Használatával javulnak, nagyon sok esetben meg is szűnnek a stressz, a sürgősségi vagy kevert vizeletinkontinenciával járó panaszok. Megerősödik a hüvely fala. Ennek hatására csökkenhet a medencefenéki süllyedés, méhsüllyedés, hüvelyfali süllyedések vagy azok súlyossági foka.

 

 

 

 

 

Hogyan képzeljük el a Kegel8 izomstimulációt?

 

Egy ujjnyinál valamivel vastagabb kúp vagy kanál, vagy egyenes alakú, többnyire biokompatibilis műanyagból készült, arannyal vagy más fémmel kombinált (nem nikkel) műanyag eszköz, amelyet a hüvelybe kell helyezni. Úgy, mint egy tampont, de nem kell olyan mélyes felhelyezni.  Az éppen használatos Kegel8 valamelyik gépén kiválasztjuk a megfelelő programot és a gép az előre beállított program szerint gyenge elektromos impulzusokat vezet a hüvely körüli izomzatba és azt akaratlanul is összehúzásra készteti. Ezek az összehúzódások idővel javítják a medencefenéki izomzat tónusát. Az első program mindig egy érzékenységi teszt, ez azért kell, hogy használó kiválaszthassa a legoptimálisabb erősségi szintet.  Ez azt jelenti, hogy kiválaszthatjuk, milyen intenzitással szeretnénk az izomstimulációt végezni.

 

Természetesen gyengébb erősséggel kell kezdeni és fokozatosan az izomzat erősödésével emelni erősebb fokozatokra. Az ideális fokozat aktuálisan mindig az, ami nem jár fájdalommal, nem kellemetlen, de már érezhetően erős összehúzódásokat okoz.

 

 

 

 

 

Miből áll egy elektrostimulációs eszköz?

 

Az alapcsomag tartalmazza a gépet, elemet, vezetékeket, egy hüvelyi szondát és egy pár bőr elektródát is, mert vannak olyan programok, amelyek hatékonyságának növeléséhez a gyártó külső bőr elektróda használatát javasolja a hatékonyabb kezelés érdekében.

 

A különböző gépek különböző számú programmal készültek. Használatuk rendkívül egyszerű és kezelőbarát. Szakemberek egybehangzó javaslata, hogy a kezelés minimum 12 héten keresztül történjen, naponta két alkalommal és a két edzés között teljen el 8 óra, hogy az izomzat pihenni, regenerálódni tudjon. A programok úgy vannak összeállítva, hogy először az izmokat bemelegítik és utána jön egy aktív munka szakasz és a legvégén egy lazítás.

 

 

 

 

Miért válassz izomstimuláló eszközt?

 

Arról már szóltunk, hogy ez a technika milyen módon segíti az embert. Vannak olyan izomállapotok, amikor a technika tudásának köszönhetően lehet eredményt elérni. Azoknak is érdemes ezekhez az eszközökhöz fordulni, akik semmiképpen nem tudják megoldani, hogy intimtornán vegyenek részt. A napi kétszeri használat otthon, kényelmesen megoldható. Az erre fordított időt mindenki a saját időbeosztásához igazíthatja. Bár a hölgyek egy része idegenkedik attól, hogy valamely eszközt használjon a hüvelyen belül. Azonban van olyan helyzet, amikor ezek az eszközök sokat jelentenek az egészségmegőrzésben.

 

www.intimegeszseg.hu

 

 

Dombai Krisztina

+36-30-987-1498

intimegeszseg@gmail.com,

edombai.krisztina@gmail.com

 

 

izomstimuláció forrás: http://www.szepsegforraskozmetika.hu/?modul=oldal&tartalom=1144970