A Feng Shui térben működik, és időben változik

 

„A ház és a helyiség nagyobb, mint az ember” mondja a Feng Shui egyik alapszabálya. A kapcsolatok szövevénye még egy kissé komplikálódik, ha nem csak az ember és a helyiség közötti kapcsolatot figyeljük, hanem ehhez még az idődimenziót is hozzászámítjuk. Minden időszak – úgymint év, hó, nap, napszak – összefügg az elemekkel, s ezáltal jellemző energetikai minősége van.

 

 

Az idő mint mértékegység?

 

Az idő dimenziója 20 éves periódusokból áll. 2004. február 4 – én a 8-as korba léptünk, amely energiaváltást jelent. Lehet, hogy az addig sikeres helyek ezentúl inkább gondot hoztak, és lettek  olyanok, amik ettől az időponttól kedvezőbb energiákat, azaz sikert adnak lakóik számára.

 

 

Élő „tárgyak”?

 

 

 

 

A Repülőcsillag Iskola szerint minden épület, lakás, iroda élőnek tekintendő – s ily módon rendelkezik születési horoszkóppal (ez tulajdonképpen az építés és a beköltözés időpontja) –  és önálló személyiséggel is, mivel van „arca és háta”. Minden épület ugyanakkor más-más irányba néz, ami meghatározza az odaérkező energia minőségét. Gondoljunk csak a keleten felkelő nap okozta hangulatára, majd a legalább ilyen csodás, ám egészen más légkört árasztó nyugati naplementére. Egy-egy helyiség természetes megvilágítása a fekvéstől, tájolástól is függ, így esik meg, hogy minden lakásban másképp érezzük magunkat.

 

A Feng Shui szakértő – miután elkészíti a ház horoszkópját – felhasználva a tájolást és az építési időpontot – megvizsgálja, hogy az egyes helyiségekben lévő energiák hogyan hatnak az ott lakókra, dolgozókra. Ezt követően jöhetnek a különféle javaslatok az adott helyiség használatára vonatkozóan. Az iskola ereje abban rejlik, hogy arra ad tanácsot, hogy egy adott időszakon belül mire alkalmasak a lakás egyes helyiségei. Hol aludjunk, hol legyen a gyerek szoba vagy a nappali, stb. Ezért már itt is jelzem a kedves olvasónak, hogy mivel passzív és aktív tevékenységekre határozzuk meg a helyiségek funkcióit, óvatosan bánjanak a mozgó Feng Shui szimbólumokkal, lakásdíszekkel. Ilyenek például az akvárium, csobogó, ingaóra, örökmozgó. Ha rossz helyre helyezzük ezeket, bevonzhatunk napjainkba peres ügyet, de lehet, hogy egy jó kiadós vitafolyamatot indíthatunk el, vagy akár a betegségek gyakoriságát sokszorozzuk meg.

 

 

Az idő, mint tényező

 

Évről évre más és más energia „látogatja” meg az épületet, a lakást, éppúgy, mint bennünket is. Vannak jó éveink és kevésbé jók. Általános szabály, ha egy ház jó Feng Shuival megáldott, akkor még ha úgymond kedvezőtlen időszak „látogatja” is meg az épületet, a rossz hatás nem lesz nagy mértékű. Másik esetben, ha egy épület energiatérképe, horoszkópja már a kezdet kezdetén is problémát mutat, a kedvezőtlen időszakokban (ami lehet akár éves, akár havi) a családnak vagy cégnek az átlagosnál nagyobb mértékű nehézségekkel kell megküzdenie. A pozitív év, hónap energiája természeten segít a lakás különféle energiáin, ezen időszakokban a család vállalkozása előtt több pénzkereseti lehetőség nyílik meg,a lakók javuló emberi kapcsolataikról és egészségi állapotukról tesznek tanúságot.

 

Ebben tudok segíteni. Kiszámolom, elkészítem a lakás ú.n. horoszkópját, és a Feng Shui filozófiája rámutat a terek, szobák, helyiségek gyengeségeire, mire kell vigyázni, hogyan orvosoljuk, ill a jó energiákat miként tegyük jobbá. Hidd el, működik.

 

 

Szilvásy Judit okl. mérnök
Feng Shui tanácsadó-oktató

Első Magyar Feng Shui Centrum

 

www.fengshuibolt.hu