Elérkezett az augusztus, többen ilyenkor megyünk szabadságra és utazunk a nagyvilágba. Vannak, akik már előre eltervezték, hogy hova fognak menni pihenni, de vannak olyanok is, akik az utolsó pillanatban döntik el a nyaralás helyszínét. A megfelelő döntéshez összegyűjtöttünk néhány csodás helyszínt ahova érdemes ellátogatni!

 

 

Horvátország

 

Aki a klasszikus tengerparton heverős nyaralást kedveli érdemes ellátogatnia Horvátországba, hiszen csodálatos látvány tárul elénk a tengerparton ahol kedvünkre fürdőzhetünk a habokban. Nyáron leginkább száraz és forró éghajlat jellemző, de a hegyekben a nyár kellemesen hűvös. Horvátországban számos természeti látványosság is fellelhető, mint például a Brijuni szigetvilág, amit hajójárattal is könnyedén meglehet közelíteni, és amelyen egy Szafari park, valamint dínó lábnyom is megtalálható. De tökéletes túrázási helyszínnek számit a Bisevo Kék Barlangja is, amely a nyílt tengeren található. Ez egy különleges tengeri barlang, ahova hajóval lehet becsorogni a barlang belsejébe. A barlang érdekessége, hogy oldalról nyitott így a nap bevilágit a tenger alá, ezzel különleges látványt kölcsönözve.

 

 

 

 

 

 

Olaszország

 

Olaszország az egyik legkedveltebb úti cél a családosok körében. Könnyedén meg lehet közelíteni akár autóval is, ezzel még kényelmesebbé téve az utazást. Az ország folyókban és tavakban gazdag. Itt található például a Pó folyó, amely 652 km hosszú. Nyáron az éghajlat meleg és száraz. Nemzeti parkokban gazdag, ennek köszönhetően remek kiránduló helyszín lehet. 2016-ban 25 Nemzeti Parkot regisztráltak.

 

 

 

 

 

London

 

London tökéletes választás lehet a fiataloknak, hiszen rengeteg érdekesség és nevezetesség található. A város a divat, az oktatás, a szórakoztatóipar, a közlekedés és a turisztika központja. Számos világörökségi helyszín is megtalálható, mint például a Tower of London, a Wesminster-palota, és a Tower-bridge. Éghajlatára a meleg nyár a jellemző. Közlekedése kitűnő, ezért mellőzhetjük akár az autó használatát.