Jamie Oliver receptje alapján

Hozzávalók

  • 1 kg tök
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 75 gr gyömbér
  • ízlés szerint zöldfűszer pl. metélőhagyma, menta
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 125 ml kókusztej
  • 0.5 evőkanál csili por
  • 1 db lime
  • ízlés szerint só és feketebors

Tökleves, gyömbérrel bolondítva

Elkészítés
A tököt mossuk meg és aprítsuk fel kockára. A mogyoróhagymát hámozzuk meg és vágjuk fel. A gyömbért is hámozzuk meg, és reszeljük le. A zöldfűszereket is vágjuk apróra. Egy nagy serpenyőbe tegyünk egy pici olajat, majd adjuk hozzá a tököt, a mogyoróhagymát és a gyömbért. Forrósítsuk fel és öntsük fel a zöldség alaplével és a kókusztejjel. Ízesítsük a csili porral, sóval és a feketeborssal. Forraljuk fel és pároljuk 40 percig. Botmixerrel segítségével turmixoljuk krémes állagúra.

Tálaljuk a fűszernövényekkel megszórva és a kókusztejjel, lime lével meglocsolva. Adhatunk hozzá pirított magvakat és pirított kenyérkockát.