Állat- és növényszeretet Napja

Magyarországon 27 éve ünnepeljük ezt a napot. Célja ennek a napnak is emlékeztetni valami fontosra és értékesre az életünkben. A fókusz ilyenkor az állatokon és növényeken van. Ebből az alkalomból szokta az Állatkert biztosítani a gyerekeknek az ingyenes belépést május 15-én. Különböző más helyszínek is ilyenkor ingyenesen megnyitják kapuikat, érdemes körül nézni. Fontos számukra, hogy a gyerekek és a felnőttek is felelősséget vállaljanak az élővilágért. Hogy gondoskodni tudjunk róluk, ahhoz pedig érdemes megismernünk őket!

Csináltam egy kisebb, szórakoztató űrlapot, amit az alábbi linken érhettek el! Egy kis kedvcsináló szeretettel!

https://forms.gle/gZfTZQ8paFSXoYmf8

Sokszor ilyenkor az emberek szeretnek örökbe fogadni is állatokat, ami nagyon jó dolog, de felelősségteljes feladat is. Ajánlom, hogy előtte járjatok el kutyát sétáltatni menhelyekre, az is nagyon izgalmas lehet. Nagy segítség az ott dolgozóknak. Ezen a napon pedig biztos segítség a menhely vezetőinek.

Ajánlom az olyan helyeket is, ahol sok növényt láthatunk, ilyenek az arborétumok. Budapesten, de vidéken is nagyon sok ilyen hely van, ahol az adott terület növényállományát is megtekinthetjük.

Töltődjetek egész nap az állatokból és növényekből. Igazán hálásak lehetünk, hogy életünk részei.

Szép napot mindenkinek!

Mitruczky Szandra