Az idei év trendelőzetesei szerint a legerősebb jellemző a szabadulási vágy megélése lesz az 2019-es év öltözködésében. Belefér a nőiesség? Megtalálható a kifinomult elegancia? Fontos lesz a különböző anyagok merész társítása? Mennyire lesz színpompás?

 

Sok és érdekes kérdést vet fel az idei divat is. Mit is jelent a szabadulási vágy megmutatása? Talán úgy helyesebb a kérdésfeltevés, hogy kinek mit jelent? Lássuk hát az előzetest:

 

Merész minták, izgalmas kivágások és sokat sejtető szabásvonalak. Persze a dizájnerek idénre is sokat merítettek a régebbi korok jellemzőiből. Még mindig hódít a retró! Idén a 70-es, 80-as és 90-es évek kerülnek előtérbe.

 

Mi lesz a farmerrel?

Idén több vetélytársa is akad majd a klasszikus farmernek. A legfontosabb jellemző, hogy a skinny-t felváltja a bővebb, lazább típus a nadrágvilágban. Előtérbe kerülnek a sportos szerelések hétköznapi viseletként is. A zsebes cargo nadrág pedig mindent visz idén lazaságával. Ugyan kicsit szélesebbnek tűnik viselője ebben a fazonban, de a divat az divat, nem igaz?! Amúgy meg az öv és a szűk felső szép homokóra alakot varázsol az alkalmi modellnek.

 

És a minták?

A kockás, a kockás, a kockás lesz a sláger, bár a pöttyös még tartja magát! A batikolt felsőket, szoknyákat és nadrágokat is újra elő lehet venni, ha valaki eltette korábbról, még inkább divatos lesz az, aki maga készítette darabot visel minél színesebbet, minél harsogóbbat.

 

 

Az állatminta még mindig nagy kedvenc lesz, szerencsére nem valódi bőrként, s túlzásokba sem kell esni. Itt is igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több: egy-egy kiegészítő vagy felső épp elég divatossá teheti a viselőjét.

 

Legizgalmasabb fazonok?

A sportosságot a rövid biciklis nadrágok és a melegítő szerű hosszúnadrágok fogják képviselni, bár kérdés, hogy minden alkalomra illik-e a viselőjéhez…, de hogy kényelmes, az biztos!

 

Figyelemfelkeltő és nagyon nőies is egyben a puffos ujjú ruha vagy blúz. No, ezeket is viselhetjük idén bátran.

 

Hogy állunk a színekkel?

Egyértelmű, hogy a nagy kedvenc az aranysárga lesz. Fényes és meleg hatása a szőkék alapszíneit is emeli majd. Bátran hordjunk ilyen ruhákat vagy kiegészítőket!

 

 
Pár szó az anyagokról is!

A farmer, mint anyag típus marad természetesen az idei év slágere is csak kicsit megbolondítva. Ki gondolna patchwork farmerkompozícióra? Pedig lehet ruhaként, nadrágként felsőként. Ez tényleg szabadság minden szinten!

 

Tüll és fodor minden mennyiségben és színben. Nőies és abszolút alakformáló! Használjuk hát!

 

Sikerült elképzeltetnünk a 2019-es divatot? Reméljük, hisz már csináljuk is! Csak bátran hölgyek! A jelszó: szabadság az öltözködésben is!

 

Pastor Anni
divattervező
+36 30 971 0555
annipastor@gmail.com
www.annipastor.hu