USB-C csatlakozás az új szabvány és ez a jövő

 

Az USB-C csatlakozó az Apple találmánya. Az USB szabvány az általa kifejlesztett FireWire csatlakozó PC-s ellenlábasaként jelent meg. Az USB 1 után a 2.0 és a 3.0 jött, és népszerűsége miatt átvette az Apple is.

Az USB-C elnevezés az USB 3.1 verziószámot jelenti. Ez egyedül váltja ki hosszú távon a sokféle külső USB-s periféria csatlakozási megoldást.

 

A Trust USB-C csatlakozót mindegy, hogyan dugjuk be vízszintesen, teljesen elforgatva ugyanúgy belemegy az aljzatba, mert szimmetrikus. Ez a kényelmi szempont a biztonságot is szolgálja, nem kell erőltetni az aljzatot.

A Trust USB-C csatlakozó másik előnye, hogy adatátvitele kétszeres USB 3.0 maximum-értéknek felel meg, elméletileg képes 10 Gbit/s sávszélességre.

 

Ugyanilyen pozitívum, hogy, hogy töltési kapacitása ötszöröse elődjének, maximum 50 Watt energiával is tölthet. Az USB-C emiatt adatot gyorsan szinkronizál és emellett tölteni is gyorsan tudja az eszközt.

 Egyre több külső egység (merevlemez, egér, stb.) kerül a boltokba USB-C csatlakozással. Ezért széles a Trust USB-C csatlakozók kínálata. Szinkronkábel, adapterkábel, kiegészítők (kártyaolvasó, elosztó, egér, autós kiegészítők, stb. már mind USB-C csatlakozásra készülnek.

 

Az induló árak az Apple licenszelés és az újdonság ereje révén láthatóan egy kicsit mindig magasabbak.

 

Forrás: www.trust.com/en/usb-type-c