A nyár tombol. Mindennapos a kánikula és a hőség. De hát a nyár erről szól! Élvezzük hát ki a jó időt! Azonban, ha már nehezen bírod a tikkasztó forróságot, vess be néhány praktikát ellene!

 

Használj vizes törölközőt

Ha van, egy nagy törölköződ, tedd jeges vízbe, hagyd egy kicsit ázni, majd csavard ki, de ne teljesen, csak annyira, hogy ne csöpögjön belőle a víz. Ezután pedig akasztd fel a lakás valamelyik szegletébe. Segít egy picit lehűteni a lakás hőmérsékletét.,

 

Langyos vízzel zuhanyozz
Bármennyire is csábító, hogy a melegben beálljunk egy hideg zuhany alá, nem jó ötlet. A hideg zuhany csak átmenetileg hűsít, utána pont az ellenkezője fog történni. Mivel a hideg víz élénkíti a vérkeringést, ezért az, belső hőt termel. Tehát a hideg vizes tusolás után csak még jobban meleged lesz. Viszont a langyos vizes tusolás hatására, a pórusaid kitágulnak és levegőhöz jutnak, így könnyebben leadja a hőt.

 

Laza öltözék
Kerüld a szűk szoknyákat és nadrágokat, a hosszú farmert. Inkább vegyél fel olyan ruhát, amely jól szellőzik, laza és természetes anyagból készül. Részesítsd előnyben a világos színeket, melyek visszaverik a hőt.

 

Strand
Ha már nagyon nem bírod a hőséget, akkor irány a vízpart és a strand! De csak okosan, hiszen ott is vannak szabályok, melyeket érdemes betartani!

 

Nyári Szimonetta