Praktikus, gyors és finom nyers falatok. Nem mellesleg alakbarát is!

Hozzávalók

2 db kígyóuborka

30 dkg zelleres mandulasajtkrém

8 db koktélparadicsom

zöld fűszerek a tálaláshoz

Zelleres mandulasajtkrém

15 dkg mandula

15 dkg zellergumó

1 evőkanál inaktív sörélesztőpehely

1 teáskanál só

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

uborkas-falatok

Zelleres mandulasajtkrém

A zellert turmixoljuk le pici vízzel. A mandulát, a sót, a fokhagymát és a sörélesztőpelyhet aprítsuk össze, aprítógép segítségével. Adjuk hozzá a zellerpépet és dolgozzuk össze csomómentesre.

A kígyóuborkát hámozzuk meg, majd 5-6 cm-es darabokra vágjuk fel. A belsejébe vágjunk kis üreget egy karalábévájó segítségével és töltsük meg a zelleres sajtkrémmel.

Díszítsük a koktélparadicsommal és friss zöld fűszerekkel.

Lénárt Gitta

www.lenartgitta.hu