Az új év mindig új lehetőségeket tartogat. Vannak, akik némi szorongással nyitják meg az új esztendőt arra gondolva, hogy mi minden érheti majd őket. Nem érdemes találgatni. Készüljünk fel lelkileg arra, hogy ami feladat érkezik, azt a legjobban valósítsuk meg. Adjunk magunknak időt.

 

Túl vagyunk az első munkanapokon, újból iskolába mennek a gyereke és elkezdődtek a dolgos mindennapok. Az új év első pillanatában sokan m fogadalmat tesznek, hogy boldog és sikerekben gazdag új évünk legyen.

 

 

Néhány praktikus tanács a fogadalmakhoz

 

Olvassunk többet!

 

Az olvasás segít csökkenteni a stresszt, növeli a tudásunkat és fejleszti a memóriánkat. Olvashatunk szakkönyvet, regényt, magazint,  a lényeg, hogy ne érezzük az olvasást kötelező jellegűnek.

 

 

 

 

Nevessünk többet!

 

Nevetni sok mindenen lehet: ha hallunk egy jó viccet, ha meglepnek minket, vagy ha jó hírt kapunk. A jó kedvnek, a nevetésnek pozitív hatásai is vannak a minden napi életünkre. Kutatások azt is kimutatták, hogy aki többet nevet, az egészségesebb lesz és tovább élhet.

 

 

 

 

Béküljünk ki a múlttal!

 

 Nem érdemes a múlt történésein gondolkozni hosszú ideig, ha csak nem olyan dologról van szó, amely hatással lehet az elkövetkezendő évünkre. Ha egy rossz élményünk volt, vagy megromlott a kapcsolatunk egy baráttal, rokonnal próbáljuk meg helyrehozni a történteket. Viszont, ha olyan problémánk van, amelynek a jövőre nézve nincs jelentősége, akkor ne foglalkozzunk vele sokat. Engedjük el, és próbáljunk jobb és szebb élményekben részt venni és kerüljük a rossz dolgokat.

 

 

 

 

Gondolkodjunk pozitívan!

 

Ne mindig csak a rosszat lássuk magunk körül, gondoljuk át a dolgokat és próbáljunk pozitívan nézni a helyzetet. A megoldást kereső hozzáállás lényegesen hatékonyabb, mint a megoldatlan helyzeten való terméketlen, negatív gondolat spirál.

 

Próbáljunk ki mindig valami újat!

 

Ne legyen unalmas és egyhangú az év, szerezzünk új élményeket. Utazzunk el olyan helyekre, amelyeket még nem láttunk. Kiránduljunk sokat, szerezzünk új barátokat, töltsünk több időt szeretteinkkel. Mozogjunk sokat a szabadban, sportoljunk rendszeresen, ha eddig nem tettük.

 

 

 

 

Szánjunk több időt magunkra!

 

Próbáljunk meg többet foglalkozni a saját igényeinkkel. Ne helyezzünk mindig mást magunk elé. Egy hónapban legalább egyszer jelöljünk ki egy napot, amelyen csak azt csinálunk, amihez kedvünk van. Kapcsoljuk ki a problémákat, készítsünk egy forró fürdőt, lazítsunk, relaxáljunk, hallgassunk zenét, látogassunk meg rendezvényeket, avagy csak aludjunk egy napot, hogy behozzuk a lemaradást.