Amerikai tudósok 700 km-el a föld alatt találtak vizeket tartalmazó kristályokat. Abban, ha az egész Földet vesszük, három óceánra való víz található. Előny vagy Jutalom? Vajon feltudja- e helyesen használni az ember, mert sajnos eddig sem jó példák vannak előttünk.

Ideje lenne a felszínen és a felszín alatt lévő környezeti kincseinket is jobban őrizni. Illetve az új felfedezésekre hálával tekinteni és még jobban őrizni és jól hasznosítani, hogy újra tudjon termelődni.

Mindazonáltal ez fantasztikus felfedezés a mélységről és a Földről, amiben láthatjuk, hogy még nagyon kevés részét ismerjük igazán.

Az egész helyzet földtörténeti szempontból is újra írhatja a Föld keletkezésének történetét. Illetve amennyiben elolvadnának, nem maradna száraz terület a Földön, csak minimális. Mennyire kegyelmi ajándék a létezésünk és tervezett teremtés ajándéka nap, mint nap.

Az Óceánok Világnapján pedig be is jelentettek egy új óceánt. A National Geographic Society Az Antarktisz körüli víztömeget nevezte meg az ötödik óceánnak a Földön. Érdekessége, hogy a többi óceántól elkülönül, mégpedig élővilágában és meteorológiájában is. Nincsen medencéje, se kontinense az információk szerint és nem keveredik a jelenlegi óceánokkal.

Az óceánok sóssága abban is segít, hogy a káros szén-dioxidot elnyelje. Ebben ez az új óceán pedig közel 40%-ban segítségünkre van a Földön. Az a legkevesebb, hogy elismerjük óceán voltát és tisztelettel igyekszünk bánni vele, felfedezni és becsülni.

Értékeljük kincsinket és ismerjük meg őket minél jobban! Ha jobban ismerjük őket, akár talán védelmezni is fogjuk őket!

Mitruczky Szandra