Áldjon meg az Isten
az Új évben Téged,
örülj, hogyha adott
Néked Feleséget!

De, ha magad vagy is,
sose vagy egyedül,
ha a Te szívedben
a szeretet hegedül!

Jobban teszem én is,
hogy ha el nem válok,
de még azt se bánom,
ha egyedül járok.

Mert még magamat is
nehéz utolérjem,
hát még hogyha volna
egy jól menő férjem!

De ha egyszer mégis
csak eljön a Nagy Ő,
jó, hogy nem kell többé
mondani, hogy: Agyő!

A mi Istenünket
most csak arra kérem,
hallgassa meg végül,
egyetlen kérésem!

Lássa meg hiányunk
fenn a magas Égben,
s kegyelemből legyen
elég az Új évben!

Lássa meg hiányunk
fenn a magas Égben,
s szeretetből legyen
elég az Új évben!

 

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót az Új Évnek kezdetén! Fenti verssoraimat, aki elolvasta, velem együtt mondott egy imádságot és hitem szerint a közös imának nagy ereje van!

Minél többen imádkozunk valamiért , annál inkább reménykedhetünk abban, hogy az megadatik. Szeretetből ugyan sosem elég, mégsem baj, ha nincs túl sok, legyen csak épp elég, az nekünk épp elég!

Megfigyelhetjük, ha szeretetből teszünk mindent, abban áldás van és az pedig eredményeket, sikereket hordoz.

Gondolom, az ünnepek idején, az elmúlt időszakban szántatok időt arra, (ahogy én is), hogy önvizsgálatot tartsatok, vagy ha nem, akkor még most sem késő, hiszen egy új évet kezdünk.

Jó dolog visszatekinteni, hogy az elmúlt év során jól gazdálkodtunk-e az időnkkel és mi az, amiben eredményesek voltunk, na és szembe tudunk – e nézni az esetleges kudarcainkkal. Jó érzéssel töltsön el minket a tudat, hogy lehet megújulni, lehet jobban teljesíteni a korábbiakhoz képest és lehet másként is tenni, gondolkodni, mint ahogy azt eddig tettük vagy megszoktuk.

Ha van belátásunk és kiáltásunk, lehet a még jobbra is kilátásunk s ezekben van és kívánom, hogy legyen is áldásunk. Ha van kire felnéznünk, van példaképünk, akkor már bátorságunk is van tovább gondolni merészebb álmainkat s ne csak álmodozzunk, hanem tegyünk is a megvalósításukért.

Szeretettel és jókedvvel tegyük dolgainkat és minden más lesz, könnyebben vesszük az estleges akadályokat és felfedezhetjük, hogy a legnehezebb pillanatokban, próbáink idején sem vagyunk egyedül, szeretetlenül.

hajdan-vali-arckep

Ha erre gondolsz, meglátod, hogy titkos kívánságod is teljesül, amikor az Isten akaratával egyesül. Ilyenkor ne felejtsünk el a felülről jövő gondoskodásért, segítségért hálát adni.

Hálát adni a váratlan találkozásokért, amiket véletlennek gondolunk és amin mindannyiszor elcsodálkozunk, a jó ötletekért, ami megfogan bennünk, amiket csak magunkénak tudunk, a jó döntéseinkért, de a hibáinkért is, melyekből tanulunk. Csendességünkben elgondolkodhatunk, hogy milyen jó, hogy isteni vezetés alatt vagyunk.

A Karácsony és az Újév a jókívánságok és az ajándékozás ünnepe is, milyen jó volna, ha a szavak mellett ez tettekben is megnyilvánulna.

Tanuljunk adni és elfogadni, de ne csak kézzel fogható ajándékokat, hanem megfoghatatlanokat is. A lelki ajándékok, amiket kapunk, másokkal megoszthatók, a megélt örömök tovább adhatók, melyek feltöltenek minket s mosolyog a szívünk-lelkünk, hogyha örömökre leltünk. Hervadásunkból fölkeltünk, szívet szívünkre öleltünk.

Valóban, sokszor elegendő az is, ha meghallgatjuk egymást, hiszen a legdrágábból, az időnkből adunk. Igazán ez az Istennek tetsző szeretet, mely valódi, nem tettetett!

Ebből kívánok nem túl sokat,de nem is keveset, csak úgy, mint mindenből, szeretetből is éppen csak eleget!

Szeressük egymást Gyerekek!

Szeretetben gazdag, Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

 

Szeretettel:

Hajdan Vali
szervező-költő-és előadóművész
+36-70 / 248-0547
[email protected]
http://montazsmagazin.hu/hajdan-vali-eloadomuvesz-kolto-mesevilagaban
https://www.facebook.com/hajdan.vali
http://www.poet.hu/szerzo/Hajdan_Valeria
http://www.spiritszinhaz.com