Ki ne vágyna szép bőrre? Nem lehetetlen kívánság. Csupán vigyázni, ápolni, táplálni kell, gondosan kiválasztva a megfelelő kozmetikai szereket és persze érdemes odafigyelni a helyes táplálkozásra is. A bőrünkre vigyázni legalább olyan fontos feladat, mint az immunrendszerre odafigyelni. Az egész testet befedő bőr gondozásáról se feledkezzünk meg! Nem csak az arc, a nyak és a dekoltázs érdemel extra figyelmet. A kezünk is számos hatásnak van kitéve. A hideg idő beálltával ugyan is érzékenyebbé, szárazabbá válhat a bőr. Különösen azok a részek, amelyeket nem tudunk ruhával óvni. Több odafigyelést és kímélőbb ápolást igényel a téli időszak.

 

Tedd ragyogóvá a bőrödet

 

Reggeli és esti tisztításhoz kecsketejes szappant, ezek közül a körömvirágost és levendulást, bármely bőrtípusra ajánlom. A kecsketejes szappan, a tej Q10 koenzim tartalmának köszönhetően regeneráló, hidratáló hatású, ezen felül gyógyít, szépít, fertőtlenít.

 

A shea – kakaóvajas szappan igazi kényeztetés a bőrnek ebben az időszakban. Száraz, érzékeny, ekcémás bőrre kiváló megoldás lehet.

 

 

 

 

A bőr tonizálását végezhetjük virágvizekkel. A levendulavíz megnyugtatja a bőrt. Ennek nagy hasznát vehetjük a téli síelésnél, kirándulásoknál, amikor a szélnek, különböző időjárási viszontagságoknak erőteljesebben kitesszük bőrünket.

 

A damaszkuszi rózsavíz érettebb bőrrel szinte csodákat tesz. Tonizál, lifting hatása pedig azonnal érezhető.

 

 

 

 

A virágvizeket belsőleg is fogyaszthatjuk, természetesen higítva. A rózsa a szeretet virága. Cseppentsünk a karácsonyi italokba, süteménybe egy-egy csepp rózsavizet, hogy még meghittebbé varázsoljuk a szeretet ünnepét!

 

Fontos figyelmet fordítanunk az elszarusodott bőr hámlasztására! Hiába alkalmazunk jó minőségű olajokat és krémeket, ha az egyszerűen nem tud felszívódni a felgyülemlett száraz réteg miatt. Hetente egyszer a bőr letisztítása után pillingezzük át a bőrt. Érezni fogjuk, mintha fellélegezne az arcunk.

 

 

 

 

Természetesen az egész testet is kényeztethetjük, átradírozhatjuk. Az arcra készíthetünk cukor- mandulaolaj keveréket, míg a testre só és olíva olaj elegyét használjuk. A nedves bőrt finoman átdörzsöljük, majd langyos vízzel öblítjük. Puha, bársonyos lesz a bőr a gondos ápolástól.

 

Arcpakolásokat használjuk egy héten egyszer a radírozás után. Bőrtípusunknak megfelelő pakolásokat házilag is el tudjuk készíteni. Kísérletezzünk nyugodtan, ugyanúgy, ahogy a konyhában is tesszük.

 

Fontos a nappali és éjszakai krém használata is ilyenkor. A nappali krém védi a bőrt, míg az éjszakai mélyebben táplálja.

 

 

 

 

Szép, egészséges bőrrel, egy finom sminkkel várhatjuk a Karácsonyt, kívül-belül harmóniába hozva testünket a lelkünkkel.

 

Testnek-léleknek is ünnep…

 

A Karácsony a legkedvesebb ünnepem. Szinte gyerekként tudok készülni rá, ilyenkor kicsit befelé figyelek, próbálom az Ünnepet belecsempészni a hétköznapokba, az Ádventi időszakban. Azt gondolom, hogy minden nap egy csoda a nehézségeivel és örömeivel együtt. 

 

 

 

 

A legfontosabb, hogy a mindennapokat szeretetben töltsük egymással és magunkkal. A belső kisugárzás pedig még ragyogóbbá teszi a helyesen ápolt bőrt.

 

Dülk Rita

www.naturita.hu

facebook: NatuRita